Robert Prosinečki

 Jason Brown/prosports/shutterstock Editorial/profimedia
ISKAZAO INTERES

Reprezentacija nije uspjela dobiti Prosinečkog, drugi hrvatski stručnjak pojavio se među glavnim kandidatima

Jedno od iskusnih lica s naših prostora moglo bi predvoditi zvijezde Premier lige i Ligue 1
Piše: SNObjavljeno: 02. veljača 2024. 16:38

Reprezentacija Gane traži novog izbornika, a kako stvari stoje, među glavnim favoritima je Nikola Jurčević! Nakon što je portal Ghannasoccernet ovih dana iznio informacije o kandidaturi Roberta Prosinečkog, koji je u međuvremenu imenovan novim izbornikom Crne Gore, interes je iskazao i drugi hrvatski stručnjak.

Spomenuti medij piše da je Jurčević predao životopis Nogometnom savezu Gane. Jurčević je krajem prošle godine zasjeo na klupu reprezentacije Libanona, ali nakon samo dva mjeseca odstupio je s pozicije.

- Zbog napetosti kojoj već neko vrijeme svjedočimo u Libanonu i njegovom okruženju dogovorio sam sporazumni raskid ugovora. - Imao sam veliku želju napraviti nešto u Libanonu, ali ovo definitivno nije vrijeme za nogomet. Stoga se okrećem novim izazovima - kazao je tada 57-godišnji hrvatski stručnjak u kratkom razgovoru za Sportske novosti.

image

Nikola Jurčević

JOSIP MOLER Cropix

Novi izazov mogla bi biti upravo Gana, koju su na još uvijek aktualnom Afričkom kupu predvodili renomirani aduti poput Jordana Ayewa (Crystal Palace), izvanrednog veznjaka Mohammeda Kudusa (West Ham) ili Mohammeda Salisua (Monaco). Međutim, ‘Crne zvijezde‘ nisu uspjele izboriti nokaut fazu afričkog turnira, završili su kao treća reprezentacija, iza Zelenortskih otoka i Egipta, a ispred Mozambika. Stoga je Chris Hughton smijenjen s izborničke pozicije nakon nepunih godinu dana angažmana.

Nikola Jurčević lako bi mogao postati njegovim nasljednikom. Ganski mediji pišu da se Savezu sviđa njegovo bogato iskustvo i posvećenost razvoju mladih talenata, te da je Jurčević vrlo entuzijastičan po pitanju možebitne nove destinacija. Prepoznao je i potrebu za značajnim promjenama unutar reprezentativnog kadra, a kao jakog kandidata postavlja ga i činjenica da poznaje više stranih jezika.

Spominju se i još neka imena u konkurenciji, primjerice čuveni Nijemac Felix Magath i njegov sunarodnjak Jürgen Kohler.

Linker
17. travanj 2024 22:10