Sergej Jakirović

 DARKO TOMAS/CROPIX
PRIPREMNA UTAKMICA

Rijeka napunila mrežu suparnika s čak 14 komada! Jakirović izveo dvije postave, obje postigle po 7 golova

Trener Sergej Jakirović itekako može biti zadovoljan igrom svojih pulena
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 04. siječanj 2023. 18:18

Nogometaši Rijeke protiv Dolny Kubina odradili su gotovo pa pucački trening, unatoč tome što pretposljednja momčad 2. slovačke lige nije bila kompletna (dio igrača ostao je na pripremama u Medulinu gdje im predstoji Arena kup, dok su se Rijeci suprotstavile uglavnom zimske prinove kao i nekoliko igrača koji su na probi u slovačkom drugoligašu), niti amaterskoj momčadi na terminu nakon kojeg slijedi “pijača” nije lako dati 14 pogodaka, a Rijeka ih je upravo toliko inkasirala Slovacima u čijim su doduše redovima ovog puta prevladavala više južnoslavenska nego slovačka prezimena. Svakako veseli i činjenica da Rijeka ovog puta nije primila niti jedan pogodak.

Trener Sergej Jakirović itekako može biti zadovoljan igrom svojih pulena u kojima za ovaj susret nije bilo Nediljka Labrovića koji je ovaj susret odmarao, dok je pouzdanog veznjaka Lindona Selahija napala - gripa.

Od prve minute bilo je vidljivo da je Rijeka u puno boljem tonusu i na kraju je rezultat mogao biti i uvjerljiviji. Već u trećoj minuti Jurić je primio loptu i pogodio suprotan kut (1:0), dok je tri minute kasnije, nakon prodora Frigana, lopta s desne strane stigla do Jankovića koji je postigao svoj debitantski pogodak u dresu Rijeke (2:0).

Ubrzo su stigle nove prilike, u 11. minuti Liber je proigrao Jurića koji je pretrčao braniča, ali vratnica je ovog puta spasila desetkovane goste. Dvije minute kasnije božica Fortuna opet je bila na strani Slovaka, Friganov udarac odsjeo je također na vratnici, no ne zadugo. U nastavku te akcije Janković je srušen u kaznenom prostoru, a Frigan je bio siguran s bijele točke za 3:0. Rijeka nije spuštala nogu s gasa, novi lijepi prodor i udarac Frigana (16.) zaustavila je vratnica, a lijep prodor mladi i sve bolji Adrian Liber je okončao udarcem koji je otišao malo iznad grede. Marin je u 18. minuti zatresao još jednu gredu, a snažan udarac Jurića u 22. minuti uspio je ukrotiti gostujući vratar.

Četvrti gol stigao je u 25. minuti, Jurić i Janković odigrali su odličan dupli pas, a napadač Rijeke ponovo je zatresao mrežu - 4:0. Novi ubačaj Grgića u 28. minuti, odličan udarac glavom Jurića i vratnica je ponovo spasila goste. Uslijedio je nešto mirniji period, a Rijeka je prvi dio zaključila golovima Frigana (42) i Jurića (43).

Trener Sergej Jakirović promijenio je cijelu momčad na poluvremenu no to nije omelo Rijeku koja je furiozno ušla u nastavak. Pogotke su nanizali Djouahra (47), Hodža (48) i Djuričin (49). Hodža je zabio i za okruglih 10:0 u 66. minuti, a do kraja utakmice, uz golove Princea Ampema (11:0), Hodže (13:0) i Smolčića (14:0), valja istaknuti i lijep udarac Djouahre s ruba kaznenog prostora u 79. minuti (12:0).

Linker
27. srpanj 2024 02:15