MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
PAKLENI RITAM ZA MODRE

Rijekina eliminacija iz Hrvatskog kupa odlična je vijest za dinamovce, apsolutno je jasno i zašto

Damira Krznara i njegove igrače čeka pakleni ritam, a prostora za kiks vrlo je malo...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. travanj 2021. 14:48

Znamo da je Josip Brezni, glavni čovjek za natjecanja u HNS-u, svim srcem navijao za Dinamo protiv Villarreala, premda je, definitivno, jedan od onih koji su imali razloga navijati da Villarreal prođe u polufinale. I ostavi Breznom dovoljno “rupa” u rasporedu da se sezona bez previše novih pretumbacija završi navrijeme. Pričali i pisali smo već u više navrata koliko problema rasporedu uzrokuje Dinamov prolaz, koliko ga je lakše sastaviti prolaskom Villarreala i ubaciti one dvije odgođene Dinamove utakmice (Hajduk na Poljudu i polufinale Kupa).

U svakom slučaju, za Modre se nastavlja ritam utakmica svaka tri ili četiri dana, HNL se polako bliži vrhuncu, a idući bi dani mogli Dinamu donijeti malo veću stabilnost na samom vrhu ljestvice. Dva boda koja je Osijek izgubio u Koprivnici, te njihova pobjeda nad Lokomotivom, Modrima su donijeli dva boda prednosti nad Bjeličinom momčadi. Osječani, pak, već u petak gostuju na Poljudu, naravno, ovog puta u Maksimiru će navijati za Hajduk. No, čak i u slučaju Osijekove pobjede, nema drame za Krznarove igrače, Dinamo u nedjelju na svom terenu igra protiv Istre, pobjedom bi ostao u prednosti nad Osijekom prije međusobnog obračuna u Gradskom vrtu (21. travnja). Ne treba previše naglašavati što bi Dinamu značilo da iz Osijeka ode neporažen, s istom bodovnom prednošću nad glavnim konkurentom. Bio bi to veliki vjetar u leđa Dinamu na putu prema naslovu prvaka. Naravno, pod uvjetom da Dinamo nastavi pobjednički čekaju ga još dva derbija s Hajdukom, a onda slijede i gostovanja u Koprivnici i na Rujevici, u predzadnjem kolu gostuju Modri i u Velikoj Gorici. Znači, sa svim klubovima iz gornjeg doma Modri još igraju u gostima, jedino s Hajdukom još i u Maksimiru. Zato i jest Dinamu važno da nakon derbija u Gradskom vrtu imaju prednost pred Osijekom, tada su Zagrepčani sami kovači vlastite sreće.

Za Dinamo je odlična vijest i pobjeda Puljana u polufinala Kupa nad Rijekom. Zašto? Zato što je Dinamo zadnji put u tom natjecanju izgubio od neke momčadi koja nije Rijeka još 2012., kad je u Maksimiru slavio Zadar. Tada je na klupi kluba iz Stanova bio Ferdo Milin, današnji Krznarov pomoćnik u Dinamu. Nakon toga, dakle, samo je Rijeka uspijevala, više puta, pobijeđivati Modre u Kupu. Naravno, da bi došli do finala, Dinamovi nogometaši još moraju odigrati polufinale s Goricom, ne smiju razmišljati kako su već u finalu, jer Lovrić i suigrači svaki su put sve bliži Dinamovom “skalpu”, bit će i sad ozbiljan suparnik, pogotovo u kontekstu tog gustog rasporeda. No, isto tako, kad već Modri žele osvojiti Kup, jer su zadnji put uspjeli Sunce donijeti u Zagreb 2018., za njih je dobro što im na putu neće stajati Rijeka.

Pretpostavljamo da će u nedjelju protiv Istre Krznar odmarati neke igrače, posebno ove koji su lakše ozlijeđeni da bi imao na raspolaganju sve najjače snage u Gradskom vrtu u srijedu. Utakmica protiv Bjeličinih trupa sad postaje kratkoročni prioritet, naravno, imperativ je prije toga pobijediti Istru, ali to sigurno nije zadnji važan zadatak za Modre do kraja sezone. Kakav pakleni ritam, a prostora za kiks vrlo malo!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 05:28