Robert Prosinečki 

 Jason Brown/prosports/Shutterstock Editorial/Profimedia
USPJEŠAN START

‘Robijevi sokoli‘ oduševili: Prosinečki vraća nadu, a uvijek će ga uspoređivati s drugom legendom Hrvatske

Pobjeda je zadovoljila tamošnje ljubitelje nogometa, naš stručnjak odlično je startao
Piše: Milivoje KovačevićObjavljeno: 25. ožujak 2024. 05:59

Pobjedom (2:0) protiv Bjelorusije ostvarenom u igri koja je zadovoljila tamošnje ljubitelje nogometa, startao je hrvatski stručnjak Robert Prosinečki u ulozi izbornika Crne Gore. Njegova momčad prikazala je veliki pomak u odnosu na posljednji kvalifikacijski ciklus za Euro, razveselila je naciju, a novog “šefa” učinila sretnim.

Strijelci za Crnu Goru su bili Adam Marušić, član Lazija, na asistenciju kapetana Stevana Jovetića, te Nikola Krstović poslije sjajne akcije u kojoj su sudjelovali Viktor Đukanović, te Jovetić, a Andrija Vukčević spojio napadača Leccea s golom. Vratar Milan Mijatović obranio je kazneni udarac i još četiri zicera, uklopivši se u sjajno izdanje momčadi Roberta Prosinečkog u Antalyji.

Medijske pohvale

- Treba čestitati momcima, odradili su utakmicu fenomenalno, trkački maksimalno, borili se žestoko, a na kraju krajeva počeli smo igrati, a to je ono što smo i htjeli. Mislim da su bile dobre akcije, da smo dobro igrali, a moraš imati i malo sreće, imali su i oni svoje prilike, obranili smo i penal. Sve u svemu, mogu biti jako zadovoljan, jer smo počeli s dominacijom, imali smo posjed lopte, nekoliko izvanrednih akcija iz kojih smo zabili dva gola, pogotovo drugi Kristovića, koji je bio fenomenalan - kazao je Prosinečki nakon utakmice.

- Ovo je bila prva utakmica s nekom drugom vizijom, drugim sastavom, naravno da ima prostora za napredak, ali momci su bili izvanredni, i oni koji su počeli i oni koji su ušli s klupe.

image

Stevan Jovetić

ANDREJ ISAKOVIC Afp

Prosinečki je protiv Bjelorusije izveo sastav s novim stoperskim tandemom Drešković - Tući. Također, po desnom boku imao je idealan tandem Vešović - Marušić, dok je i onaj s lijevog Vukčević - Đukanović bio akter drugog pogotka. Jovetić je dobio slobodu u igri i dokazao klasu. Marko Janković i Edvin Kuč su dobili bitku na sredini, a debitirao je Demir Škrijelj.

Crnogorski su mediji korektno, ali bez euforije, popratili pobjednički start hrvatskog trenera na klupi reprezentacije. Javni servis je direktno prenosio utakmicu iz Antalyje, a sve ostale TV-postaje su pobjedu istaknule kao prvu vijest u sportskom prilogu. Na portalu javnog servisa konstatiran je “uspješan debi Prosinečkog”, uz naslov “Robijevi ‘sokoli’ nadigrali Bjelorusiju, strijelci Marušić i Krstović”. Također su podcrtali izjavu “Prosinečki: Jako sam zadovoljan, ali ima još prostora za napredak”.

Nešto više euforije je na portalu najutjecajnijeg medija u Crnoj Gori, “Vijesti”. Njihovi naslovi: “Lijepa pobjeda Crne Gore na debiju Roberta Prosinečkog”, potom “Majstorije crnogorskih igrača protiv Bjelorusije”, zaključuju izjavom izbornika nakon meča “Prosinečki: Treba čestitati momcima, trčali su, borili se, i iznad svega - dali golove iz igre i sjajnih akcija”.

Slijede Makedonci

Drugi dnevni list “Pobjeda” konstatira da je “Prosinečki krenuo pobjedom: Marušić i Krstović srušili Bjelorusiju” uz opasku “Prosinečki: Ovo je ono što smo htjeli”. U prilog tome su i izjave strijelaca: “Krstović: Igrali smo kako je Prosinečki tražio” i “Marušić: Sretan sam zbog gola, s Prosinečkim možemo do dobrih rezultata”.

Najtiražnija dnevna novina “Dan” navodi da je Robert Prosinečki uspješno startao na klupi reprezentacije uz naslov “Crna Gora dominirala i savladala Bjelorusiju”.

image

Robert Prosinečki

Jason Brown/prosports/Shutterstock Editorial/Profimedia

Vodeći crnogorski portal cdm.me ističe zadovoljstvo Prosinečkog debijem: “Momci su odradili posao fenomenalno”. “Dobra igra Crne Gore i pobjeda na debiju Prosinečkog” naslovnica je portala reprezentacija.me uz najavu još boljih rezultata “Prosinečki: Ima još prostora za napredak, ali uglavnom moramo biti zadovoljni”.

Htio to ili ne, učinak Robert Prosinečki kao izbornika Crne Gore uvijek će se uspoređivati s onim što je Zlatko Cico Kranjčar napravio na ovoj poziciji. Prosinečki je svakako najzvučnije ime od svih koji su radili u crnogorskom nogometu, o čemu svjedoči i najava kapetana Jovetića na presici pred utakmicu, u kojoj ga je nazvao legendom.

Crna Gora u ponedjeljak igra drugu prijateljsku utakmicu, i to protiv reprezentacije Sjeverne Makedonije.

Linker
19. travanj 2024 00:40