JOSE LUIS CUESTA/CORDON PRESS/PROFIMEDIA
TVRDI Le Parisien

Ronaldo prekida višegodišnji niz, ovo nije napravio ni u velikoj večeri Luke Modrića i na tome su mu mnogi zamjerili

Slavni Portugalac je očito prihvatio da više nije konkurentan za najveće nagrade
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. listopad 2022. 14:54

Napadač Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo namjerava prisustvovati ceremoniji dodjele Zlatne lopte koja će se održati u kazalištu Chatelet u Parizu u ponedjeljak. Tako barem izvještava vrlo upućeni Le Parisien.

Posljednji put 37-godišnji Portugalac bio je na ovom događaju prije pet godina – 2017., kada je osvojio svoju zadnju nagradu. Nakon toga je nekoliko puta bio među završna tri igrača po broju glasova, ali ego mu nije dopuštao da se pojavi na svečanoj dodjeli.

Mnogi su mu u svijetu posebno zamjerili to što nije došao 2018., kada je Luka Modrić dobio nagradu. S Lukom je godinama igrao u Real Madridu, te su bili u odličnim odnosima.

Ronaldo je inače peterostruki osvajač Zlatne lopte. Samo je Lionel Messi dobio ovu nagradu više od njega - sedam puta. Glavni kandidat za ovogodišnju pobjedu je napadač Real Madrida Karim Benzema, koji je prošle sezone osvojio četiri trofeja s momčadi, uključujući španjolsko prvenstvo i Ligu prvaka. S tim da je Benzema u te pobjede ugradio fantastična 44 gola u sezoni, te impresivnih 15 u Ligi prvaka.

Ronaldo je očito prihvatio da više nije konkurentan za najveće nagrade, a i kad već nije puno viđen u dresu Manchester Uniteda u kojem je uglavnom na kupi za pričuve, neka bude viđen na dodjeli nagrade. Napokon, i Benzemi je godinama bio suigrač u Madridu.

Linker
07. svibanj 2024 02:46