Joško Gvardiol i Mateo Kovačić

 KATIE CHAN/ACTIONPLUS/PROFIMEDIA Katie Chan/actionplus/profimedia
ZVIJER OD IGRAČA

Sada su neke stvari puno jasnije, Gvardiol otkrio svog idola: ‘Mislite da ja ne želim driblati i pucati?‘

Vatreni i ove sezone uživa u sjajnim igrama pod Pepom Guardiolom
Piše: SNObjavljeno: 26. listopad 2024. 17:08

Prije današnje utakmice Manchester Cityja i Southamptona, pred kamere engleskog Sky Sporta stao je Joško Gvardiol. Vatreni i ove sezone uživa u sjajnim igrama pod Pepom Guardiolom, a u statističkoj rubrici već je sebi pripisao i dva postignuta gola. Englezi su ga ususret utakmici pitali tko mu je bio idol tijekom odrastanja, a nakon njegovog odgovora svakako je jasnije objasniti otkud dolazi spektakularan katalog golova koje je Gvardiol isporučio igrajući u nebesko plavom dresu.

- Moj uzor je bio Messi. Kada igraš kao obrambeni igrač 10-15 godina, dosadi ti. Moram priznati da nisam očekivao toliko golova. Sve što sam želio kada sam se pridružio Cityju bilo je igrati kao dobar defenzivac uz Rubena Diasa, Johna Stonesa, Akanjija, Akea... Zatim me trener odlučio pretvoriti u desetku, u lijevo krilo - rekao je Gvardiol i nastavio:

- Kada sam bio mlađi igrao sam posvuda na terenu. Kao napadač, krilo, vezni i ofenzivni vezni. Osjećam se ugodno gdje god igrao, a često sam na lijevoj strani jer me trener tamo želi.

- Mislite da ja ne želim uzeti loptu i driblati, trčati i pucati? Zabiti sjajan gol? Naravno, ali naš je posao prvo braniti gol, a onda zbijati. Ako trener želi da odeš malo više onda to možeš kao i ja, ali moram znati da, kada završimo akciju, moram pobjeći natrag, jer moja odgovornost je na suprotnom desnom krilu, moram se pobrinuti i za njega - zaključio je Vatreni.

Pobjedom protiv Southamptona CIty bi mogao privremeno preuzeti vrh tablice, dok njegove glavne konkurente, Liverpool i Arsenal, očekuje međusobni okršaj u nedjelju...

Linker
26. listopad 2024 18:15