REUTERS/Antonio Bronic / REUTERS
TEŠKO SHVATLJIVO

SKANDAL U SVLAČIONICI ŠPANJOLSKE Legendarni stoper Barcelone neobjašnjenim potezom izazvao pomutnju i bijes javnosti pa naprasno objavio - kraj!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. listopad 2016. 14:24

Reprezentacija Španjolske je slavila u Albaniji 2:0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali nije na kraju sve ispalo idealno. Naime, stoper Gerard Pique se naprasno oprostio od igranja za Španjolsku zbog optužbi da nije dovoljno velik domoljub.

Pique je uoči susreta odrezao dio rukava kojeg krase boje španjolske zastave, što nije promaklo oku navijača, koji očito više nisu imali razumijevanja za stavove Barcelonina braniča.

Pique je već i ranije zagovarao neovisnost Katalonije na različite načine, a nije propuštao povrijediti Madriđane na društvenim mrežama nakon međusobnih utakmica. Izgleda da je Piqueovo 'filozofiranje' lagano dozlogrdilo široj javnosti.

Javnost se digla na noge nakon najnovijeg incidenta, negativni komentari su brojni, a zagovaratelju katalonske neovisnosti ostaje igrati za ponos Katalonije Barcelonu.

Inače, oglasio se i španjolski nogometni savez (RFEF) priopćenjem kako je Pique odrezao vrh rukava da bi mu bilo udobnije igrati. Teško je reći kako je tih nekoliko milimetara pomoglo braniču, dodatnu zbrku je unio i Sergio Ramos koji je također odrezao vrh rukava, ali teško je reći iz kakvih motiva. Možda je i njemu bilo neudobno, možda je htio zaštititi nepromišljenog kolegu...

"Odrezao sam rukave jer su mi smetali u igri", kazao je Pique, koji je i prije bio kritiziran zbog podrške referendumu za neovisnost Katalonije, te učestalim šaljivim komentarima na račun Real Madrida.

"Pokušao sam sve, ali više ne mogu trpiti uvrede na svoj račun. Igrajući za reprezentaciju Španjolske uvijek sam davao sto posto, ali nekima su važnije neke druge stvari. Umoran sam od toga i nakon SP u Rusiji povlačim se iz reprezentacije. Nadam se da će me tada ostaviti na miru", izjavio je Pique, koji je za španjolsku reprezentaciju odigrao 85 utakmica, te je sudjelovao u osvajanju SP 2010. i Eura 2012.

Linker
05. svibanj 2024 19:55