Action Images/John Clifton
INTERVJU ZA THE GUARDIAN

SLAVEN BILIĆ ENGLEZIMA OTKRIO ANEGDOTU IZ SVLAČIONICE I ZANIMLJIVU PORUKU SUPRUGE IVANE 'Totalno si naporan kada nemaš posao'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. studeni 2019. 09:45

Slaven Bilić (51), trener engleskog drugoligaša West Bromwich Albiona, progovorio je u razgovoru za The Guardian o zanimljivim temama.

Prisjetio se prve pobjede svog bivšeg kluba West Hama na Anfieldu nakon 52 godine i ispričao zanimljivu anegdotu iz svlačionice uoči samog susreta.

"Svirala je pjesma Red Red Wine. To je pjesma za romantičnu večeru, ne za Anfield. Nije poput neke ratne pjesme. Rekao sam dečkima 'žao mi je' i stavio nešto blago, poput Whiskey in the Jar, Metallicinu verziju. Bilo je 3:0. Nakon toga nisam prekidao playlistu", rekao je Bilić.

U redovima WBA-a Biliću su se, čini se, posložile kockice. Nakon avanture u Al-Ittihadu preuzeo je redove engleskog drugoligaša koji nakon 16 kola predvodi ljestvicu s 33 osvojen aboda, dva više od prvog pratitelja Prestona.

"Kada sam došao ovdje igrače nije trebalo probuditi. Oni su več bili motivirani i dobri su sportaši. Igračima je trebalo pokazati da nove ideje koje sam donio daju rezultate. Igrači vjeruju u ideje, ali trebaju im dokazi, a nema boljeg dokaza od rezultata", rekao je Bilić.

U travnju prije preuzimanja WBA-a je na putu prema Manchesteru, gdje je trebao odraditi neki komentatorski posao, sastavio listu klubova koje bi rado vodio. Na njima, zanimljivo, nije bilo West Hama.

"Nisam stavio ni Mancheser City. Bile su možda tri momčadi iz Engleske i prva od njiuh je bio West Brom. A onda su bile momčadi iz Turske, Njemačke, Kine, Španjolske...Tek kada sam došao kući i potpisao za WBA sam našao taj komadić papira".

Činjenica da Bilić opet radi jako odgovara Bilićevoj suprugi Ivani.

"Kada ste bez posla prvo si pomislite kako je to super i kako ćete uživati. Ali vaš mozak, tijelo, reagira kao da ste ovisnik. Tijelo vam mora raditi, a morate raditi. Pitao sam, suprugu prije nekoliko tjedana koji joj je najbolji grad u kojem smo živjeli? Rekla mi je: 'S tobom mjesto nije važno'. Nije mi bilo jasno pa sam tražio da objasni. Rekla mi je: 'London nije bio tako dobar dok si bio slobodan i pet mjeseci bez posla. Tebi je potreban posao da bi uživao u životu. U stvari mi je rekla: 'Totalno si naporan kada nemaš posao'., objašnjava Bilić , koji je prošlog tjedna tri dana proveo u Splitu i pritom posjetio 78-godišnju majku koja ima problema s demencijom.

Linker
03. svibanj 2024 20:19