OLI SCARFF Afp
BLIŽI LI SE KRAJ?

Slijedi li nam uskoro veliki rastanak Guardiole i Cityja? ‘Ako u tome ne uspijem, ako to izgubim, otići ću...‘

‘Nema sumnje da smo tijekom proteklih sezona bili jako dobri. Ali, to je prošlost...‘
Piše: JL.Objavljeno: 22. siječanj 2023. 16:07

Već sedam godina Pep Guardiola menadžer je Manchester Cityja. No, iz njegovih posljednjih medijskih istupa naslućuje se zasićenost dosadašnjim poslom. Uz latentnu opasnost da izgubi "kontrolu nad svlačionicom"...

- Razumijem svoje igrače. Nemaju istu glad za trofejima. Slično sam prolazio i kao igrač i trener Barcelone. Nakon četiri titule zaredom nisam bio dovoljno "gladan". Previše kavijara! Real Madrid je to iskoristio. Ista se stvar događa i s igračima Cityja, ali ja sam tu da ispravim stvari. No, ako ne uspijem, ako izgubim tim, otići ću – tvrdi Guardiola.

Trenutačna situacija u Premiershipu ne ide na ruku menadžeru Manchester Cityja i njegovoj momčadi. Arsenal ima 47 bodova, pet više od "Građana", uz utakmicu manje.

- Nema sumnje da smo tijekom proteklih sezona bili jako dobri. Ali, to je prošlost. Klub mora ići naprijed. Mi smo drugi. Dobro, nema Arsenal prednost od 25 bodova. Još smo živi, u igri do kraja natjecanja još je 57 bodova.

image
OLI SCARFF Afp

Međutim, Pep već razmišlja o danima kada više neće živjeti u Manchesteru...

- Vratit ću se u Barcelonu. U Kataloniju. Fali mi 25 stupnjeva, 11 mjeseci u godini. Nedostaje mi španjolska hrana i more. Miris mora. Ujutro kada se probudiš, razgrneš zavjese i vidiš svjetlo. U Barceloni imam i puno prijatelja. Ali i puno planova za budućnost, stvari kojima se do sada nisam stigao baviti. Naprimjer, želja mi je naučiti kuhati. Dobro kuhati, da izgledam kao deda s trbuhom i 90 kilograma. I želim otići na neka mjesta na kojima nikada nisam bio. I svaki ću dan igrati golf. Povremeno ću otići i na stadion Barcelone pogledati utakmicu svoje omiljene momčadi.

Dakako, mnogi će Guardioline riječi shvatiti kao "loše raspoloženje čovjeka, koji se probudio i kroz prozor ugledao maglovito mančestersko jutro". No, menadžeru Cityja tek su 52 godine i cilj, kojega navijači "nebeskoplavih" od njega očekuju: trofej Lige prvaka!

Linker
26. travanj 2024 22:01