FRANCK FIFE Afp
DALO SE NASLUTITI

Snimke seksa, unutarnji obračuni, gubitak autoriteta..,. sad je jasno kako je došlo do debakla Tricolora

Švicarska je ogolila sve probleme svjetskog prvaka, a jedan je trenutak označio konačan udarac
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 30. lipanj 2021. 23:35

Drugačije očito nije moglo završiti nego debaklom. Kada je Karim Benzema, koji je godinama bio nepoželjan u reprezentaciji nakon skandala oko ucjene suigrača snimkom seksa, bio glas razuma, onda je jasno koliko su loši odnosi bili unutar reprezentacije.

Šokantan poraz Francuza od Švicaraca i eliminacija s Europskog prvenstva već u osmini finala epilog je loših odnosa unutar momčadi koji su dugo "kuhali", ali i očitog nedostatka autoriteta izbornika Didiera Deschampsa koji je prije samo tri godine reprezentaciju odveo na tron svijeta. Promašenim kaznenim udarcem Kyliana Mbappea na površinu su isplivale sve loše stvari koje su zbog višeg interesa do sada nekako skrivane.

image
THOMAS COEX Afp

Da nešto nije kako treba moglo se naslutiti i prije početka Eura, a "zakuhao" je Olivier Giroud odgovorom na pitanje "zašto teško dolazi u šanse" nakon prijateljske utakmice protiv Bugarske. Iskusni napadač odgovorio je kako mu suigrači nisu dodavali loptu, a što su mnogi preveli kao optužbu na račun Kyliana Mbappea.

image
FRANCK FIFE Afp

Mlada zvijezda PSG-a navodno je odmah pokušala upasti na konferenciju za medije i odgovoriti suigraču, ali je skandal spriječio Deschamps. Kada je malo "ohladio glavu", priznao je kako su ga "pogodile Giroudove riječi". Činilo se kako je problem izglađen, no sjeme razdora je očito nastavilo rasti.

Deschamps je čitave pripreme vodio "ratove" sa svojim zvijezdama, a drugačije nije bilo ni kada je turnir počeo. Često su i sitnice izazivale velike probleme pa se Paul Pogba tako bunio zbog smještaja u luksuznom hotelu "Marriott" u Budimpešti jer ga je smetalo što se prozori soba ne mogu otvoriti. Istovremeno se momčad podijelila u klanove i počela pucati po šavovima.

image
FRANCK FIFE Afp

Odlazak Ousmanea Dembelea koji je prije vremena napustio Euro bio je konačan udarac. Naime, nogometaš Barcelone je u neku ruku vezivno tkivo reprezentacije, jedan je od rijetkih, možda i jedini, koji je dobar sa svima u momčadi i koji se druži i s Pogbom, Mbappeom, Giroudom, Griezmannom i Benzemom.

image
FRANCK FIFE Afp

Švicarska je ogolila sve probleme u Deschampsovoj svlačionici. Još dok je utakmica trajala, Pogba se svađao s Pavardom i Llorisom, a L‘Equipe, pak, tvrdi kako je Deschamps istovremeno čak sat vremena, još od 51. minute, pokušavao izvaditi ozlijeđenog Kingsleyja Comana iz igre. Krilni napadač Bayerna uporno je odbijao to učiniti i usput se svađao s izbornikom. L‘Equipe čak tvrdi i da je Deschamps na stanci između dva produžetka vikao na Comana: "Ali Kingsley, ti nećeš više igrati!". Uspio ga je tek u 111. minuti izvaditi iz igre.

image
FRANCK FIFE Afp

Poraz je dao krila mnogima omraženoj Veronique Rabiot da svima dijeli lekcije, a njezina tirada je, prema francuskim medijima, trajala dvadesetak minuta. Počela je s Mbappeovim roditeljima koji su bili smješteni na tribini odmah ispod nje: "Sramota je da je opalio ovako za igrača njegove kvalitete. Pucao je prelagano. Nadam se da ćete ga naučiti pameti i zato što je previše arogantan", kazala je, a onda je mama Rabiot bijes usmjerila prema Pogbinoj braći kojima je prigovarala zbog Paulovog gubitka lopte što je prethodilo trećem golu Švicarske. Nije, međutim, na tome završila jer "jezikovu juhu" dobili su i francuski novinari koji su, prema njoj, "previše popustljivi prema bahatom i arogantnom Mbappeu".

Deschampsu su, čini se, odbrojani dani, a Zinedine Zidane je favorit da ga naslijedi.

image
PATRICK HERTZOG/AFP/PROFIMEDIA Patrick Hertzog/Afp/Profimedia

Linker
27. travanj 2024 01:48