Screenshot: Sportklub
INCIDENT U SLOVENIJI

Sportski direktor se pokajao pa objasnio zašto je ošamario Ibričića: ‘Ne mogu dopustiti da me se vrijeđa‘

"Branio sam dostojanstvo natjecanja i postavio sam određene granice preko kojih ne bismo smjeli ići"
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 22. svibanj 2023. 00:00

Slovenski prvoligaši Radomlje i Domžale dijele isti stadion, ali i prispodobivo rivalstvo. I posljednji susret ovih klubova, odigran u subotu (završio je pobjedom Radomlja 1-0), obilovao je tenzijama. Domžalama su bodovi u ovoj utakmici bili neophodni kako bi izborile nastup u Europi (naposljetko im je to i uspjelo, jer je Koper izgubio doma od Mure 1-2), ali Radomlje je odigralo "mušku utakmicu" i demantiralo ulične glasine kako će "žutima" prepustiti bodove...

Vrhunac evidentno naelektrizirane atmosfere uslijedio je potkraj utakmice kada je trener domaće momčadi Oliver Bogatinov ošamario sportskog direktora Domžala, Senijada Ibričića!?

- Kajem se zbog tog čina. Moje ponašanje nije bilo primjereno, jer su to gledali i naši mladi navijači. Žao mi je zbog toga, ali drago mi je što je integritet natjecanja ostao čist. Pobijedio je nogomet, četvrto mjesto odlučeno je na terenu - kazao je Bogatinov, koji prema pisanju slovenskih medija nije poznat kao konfliktna, pa čak niti pretjerano temperamentna osoba.

Budući da je njegov klub već ranije osigurao ostanak u ligi nije imao niti razloga za nervozu...

- Iako slovim za miroljubivu osobu ne mogu dopustiti da me netko vrijeđa. Branio sam dostojanstvo natjecanja i postavio sam određene granice preko kojih ne bismo smjeli ići. Prihvatit ću kaznu, ali mislim da s našim društvom nešto nije u redu ako sam ja problem, a ne oni koji vrše pritisak i provociraju svojim postupcima - još je dometnuo Bogutinov.

Nakon zaprimljenog šamara Ibričić je u očitovanju pred kamerama djelovao poprilično pomirljivo:

- Što se dogodi na terenu, ostaje na terenu. Ulog u ovoj utakmici bio je velik, emocije su učinile svoje. Dogodilo se što se dogodilo, razgovarali smo kada su se stvari smirile i tu je priča za mene završena - rekao je Ibričić.

Linker
26. travanj 2024 13:15