Igor Duljaj

 Starsport/shutterstock Editorial/profimedia
POTPUNI KAOS U BEOGRADU

Što se događa u Partizanu? Trener se obračunao s igračem i rekao da neki nemaju za mlijeko, oglasili se iz kluba

Direktor kluba je demantirao vlastitog trenera i praktički ga proglasio lažljivcem
Piše: SNObjavljeno: 23. listopad 2023. 07:42

Partizan je u petak upisao svoju devetu uzastopnu pobjedu u srpskoj Super ligi. Beogradski sastav je slavio s 3:0 na gostovanju kod Spartaka u Subotici i ako se gleda sami rezultat, sve izgleda idilično kod susjeda. Ipak, u klubu vlada totalni kaos.

Još za vrijeme utakmice trener Partizana Igor Duljaj se fizički zakačio sa svojim krilnim napadačem Queensyjem Menigom koji je bio nezadovoljan što ga je trener najprije poslao na zagrijavanje pa vratio na klupu. Za sada još nisu poznate kazne za njih dvojicu, ali o svemu se oglasio Menig.

- Sve je u najboljem redu, što mi je jako drago. Razgovarao sam s trenerom iskreno o svemu i izgladili smo to. Ispričao sam se i njemu koji je bio nogometaš i ima razumijevanja, ali i suigračima jer je to bacilo sjenu na veliku pobjedu protiv Spartaka, a ispričavam se i svim navijačima Partizana. Kako god izgledalo ili zvučalo, htio sam samo najbolje ekipi, htio sam pomoći na terenu - rekao je Menig za Telegraf pa dodao kako nije bilo fizičkog obračuna usprkos slikama koje pokazuju drugačije:

- Bit ću iskren, nisam bio sretan što nisam igrao u prethodnim utakmicama, a nisam bio ni potpuno zadovoljan sobom kada sam i dobivao šansu. Sve to je uzrokovalo nervozu, frustraciju i reakciju koja nije primjerena, ali događa se u svakom sportu, ne samo u nogometu. Ipak, nije bilo nikakve tučnjave kako je napisano. Ne znam ni jesmo li uopće imali fizički kontakt, to me malo šokiralo. Razumijem javnost, takve scene s obično ne događaju, iako su, ponavljam, dio svakodnevice u svim sportovima - zaključio je napadač.

Duljaj je nakon utakmice rekao kako ga brine stanje u klubu i ispričao kako igrači nemaju za stanarine i da im prijeti izbacivanje iz stanova, o čemu više možete pročitati OVDJE. Sada se o svemu oglasio i generalni direktor Partizana Miloš Vazura koji je svog trenera zapravo prozvao lažljivcem.

- Stvarno ne znam zašto je Duljaj rekao da igrače izbacuju iz stanova, da nemaju za mlijeko, kada to nema veze s činjeničnim stanjem. Jedna skupina momaka, ona koja je u klubu bila i prije prijelaznog roka, dobila je plaće 15. rujna, a deset dana kasnije novac su dobila još jedanaestorica - rekao je Vazura za Novosti pa dodao:

- Novim igračima se praktično ništa ne duguje. Mjesečna primanja nogometaš su između 10 i 50 tisuća eura, ovisno o jačini ugovora. Pojačanja su u zadnja tri mjeseca inkasirala između 100 i 160 tisuća eura. Postoje dugovanja prema onima koji su u Partizanu bili i prije ljetnog prijelaznog roka, od toga ne bježimo, ali ona nisu takva da nekome ugrožavaju egzistenciju.

Vazura je dodao i kako su u klubu provjerili situaciju sa stanarinama.

- Provjeravali smo stanarine svih igrača i nikome ne prijeti izbacivanje. Javnost mora znati da prvotimci potpisuju ugovore sa stanodavcima. a da u sklopu ugovorne obaveze postoje sredstva namijenjena baš za to. Klub ne plaća igračima stanarine, oni to rade sami - pojasnio je Vazura.

Linker
04. svibanj 2024 10:08