Marko Todorov / CROPIX
REDOVNA SJEDNICA

ŠUKER NAJAVIO REPREZENTACIJU NA POLJUDU 'Morat ćemo nogometne djelatnike iz toga grada pozvati na IO, ali nemojmo s ultimatumima'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. prosinac 2018. 15:56

Davor Šuker i Marijan Kustić, predsjednik i direktor HNS-a najavili su reprezentaciju u Splitu 2019. godine na svečarskoj redovnoj sjednici Skupština Saveza. Šuker je emitirao vjeru da će ostati predsjednik još tri godine, koliko mu traje mandat. Usvojen je financijski plan koji predviša prihode 151 milijun kuna, a rashode 162,7 milijuna, manjak će se pokriti sa zarađenim u Rusiji. Ionako HNS godinama plus ima samo kad reprezentacija nastupi na velikom natjecanju. Najveći planirani prihodi su od marketinga, TV prava, ulaznice, sportske opreme… oko 62 posto, a glavni rashod je za organizaciju utakmica reprezentacija, kampove, završna natjecanje, seminare, naknade osobama koje nisu zaposlene u HNS-u…

Kustić je podsjetio na 43 milijuna kuna ulaganja u infrastrukturu i najavio još 18 za terene manjih klubova u sljedećoj godini.

- Ne želimo se loptati s važnom temom stadiona zbog imena "nacionalni“. Nije bitno je li nacionalni ili regionalni, neka bude u Zagrebu regionalni, neka na njemu igraju Dinamo, Lokomotiva i drugi klubovi, samo da se realizira. Da ne ostane priča. Isto tako želimo da reprezentacija igra diljem Hrvatske i vjerujem da će predvođena Zlatkom Dalićem biti domaćin jedne utakmice u Splitu u ovim kvalifikacijama. Kod nas ne postoji figa u džepu, idemo otvoreno u razgovore - istaknuo je Kustić.

Za riječ se javio Stipe Doljanin, predstavnik treće lige Jug i istaknuo:

- Tužan sam zbog uvjeta koje su neki pojedinci i udruge postavili da bi reprezentacija igrala u Splitu - pa se obratio Šuker i suradnicima:

- Molim vas, napravit sve da Hrvatska, naša svetinja, dođe u Split. Očekivao sam reakciju predsjednika i Izvršnog odbora na to da se Hrvatskoj postavljaju uvjeti pod kojima može biti domaćin na Poljudu.

REUTERS/Maxim Shemetov
REUTERS

Šuker mu je odgovorio.

- Nitko nema u HNS-u ništa protiv da se igra u Splitu, nadam se da ćemo to obistiniti u 2019. godini. Protiv Mađarske, Slovačke ili Walesa.

Kasnije je dodao:

- Ako se sjetimo i mojeg prvog mandata, bili smo u Splitu. Građani Splita i Dalmacije žele vidjeti reprezentaciju na Poljudu, to mi je vodilja u razgovorima, morat ćemo nogometne djelatnike iz toga grada pozvati na IO, ali nemojmo s ultimatumima. Mislim da ćemo igrati u Rijeci, Puli, Osijeku… pa zašto ne bi bio i Splitu. Iako, stadioni moraju popraviti infrastrukturu, postoje pravilnici FIFA-e i UEFA-e. Nadam se da će sigurnjaci dati zeleno svjetlo za taj susret na Poljudu.

Na press konferenciji Šuker je na pitanje misli li HNS biti parner Dinamu kod najavljene gradnje stadiona, odgovorio.

- Gdje god sam mogao iskoristiti sam šansu i govorio sam da nam treba stadion. Lokalna samouprava, država i svi ljudi koji mogu pomoći dobro su došli. Drago mi je da je Dinamo dao takav primjer, HNS će uvijek biti za gradnju bilo kojeg borilišta. Mislim da je red došao i na nogomet.

Zagreb, 171218.
Hotel Antunovic.
Izborna Skupstina Zagrebackog nogometnog saveza.
Na fotografiji: Pero Karatovic, Tomislav Svetina.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Tomislav Svetina je postao predsjednik ZNS-a? Hoće li doći do preslagivanja snaga unutra HNS-a, bilo je novinarsko pitanje Šukeru.

- Izbore smo imali prošle godine, vrijeme će pokazati i dati odgovor, za to pričekajte tri godine. Rado bih odgovorio ali nisam futurist da bih rekao tko će biti predsjednik, izbornik ili glavni tajnik. Prošli put novinaru su fulali, nadam se da će i sljedeći put.

Nazočila su 43 zastupnika od 57, a dvojica nisu bili verificirani.

Nakon prisjećanja na divne ruske dane, golem pljesak dobio je izbornik Zlatko Dalić koji je kazao:

- Hvala HNS-u na podršci i pomoći u suradnji bez koje ne bi bilo uspjeha. Hvala Šukeru i Savezu što ste mi dali povjerenje prije 14 mjesci, to je bila hrabra odluka, Isplatila se. Hvala svima koji radite u nogometu, to nije uspjeh moj niti igrača nego svih nas, svih vas. Htio bih da se zajedništvo nastavi, tako možemo napraviti dobar rezultat i dalje. Pred nama su kvalifiakcije, od stare slave se ne živi, moramo se okrenuti Europskom prvenstvu. Imamo sjajne igrače, ali rezultat će doći samo bude li zajedništva. U protivnom će sve što radimo biti kratkog vijeka.

Linker
10. svibanj 2024 07:02