Screenshot: Manchester City
NEVJEROJATAN LIK

‘Svakom muškarcu koji sluša ženske komentare treba testiranje glave!‘ ‘Seksist godine‘ poludio zbog voditeljice

‘Neću skrenuti pozornost na degenerika‘, odgovorila mu je bivša engleska reprezentativka
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 08. prosinac 2023. 08:39

Joey Barton opet je navukao bijes javnosti na sebe. Kontroverzni nogometaš ovaj puta je napao svoj bivši klub Manchester City kojem utakmice najavljuje voditeljica i influenserica.

- Naravno da mnoštvo bivših vrhunskih igrača ne može dobiti gažu jer TV kuće imaju kvote koje moraju ispuniti - napisao je Barton na društvenim mrežama čime je samo nastavio svoj problematičan tijek misli od dan ranije.

image

Joey Barton

Ashley Crowden/jmp/shutterstock Editorial/profimedia

- Žene ne bi trebale govoriti s bilo kakvim autoritetom o muškoj igri. Dajte, budimo ozbiljni. To je potpuno drugačiji sport. Ako to ne želite prihvatiti, drugačije ćemo gledati na stvari. Ženski nogomet napreduje, to je fantastično za vidjeti. Ali ništa što kažu o muškom nogometu ne mogu shvatiti ozbiljno - napisao je Barton pa dodao:

- Svakom muškarcu koji sluša ženske komentare treba testiranje glave.

Zanimljivo, Bartonove objave uslijedile su nekoliko mjeseci nakon što je prethodno podržao inicijativu #HERGAMETOO. Ta kampanja, inače, ima za cilj borbu protiv seksizma u sportu.

Naravno njegove poruke nisu ostale bez reakcije. Bivša engleska reprezentativka Lianne Sanderson među prvima se oglasila:

- Cijenim što se želi čuti moj glas, telefon mi ne prestaje zvoniti, ali neću skrenuti pozornost na degenerika za kojeg svi znate o kome govorim.

Linker
03. svibanj 2024 20:48