ROBERTO PFEIL Dpa Picture-alliance Via Afp
SKANDAL NA OTOKU

Trebao je igrati s Kovačićevim i Gvardiolom, ali umjesto toga završio je pod istragom zbog klađenja

Prošle je sezone s West Hamom osvojio Konferencijsku ligu zbog čega se našao na radaru Građana
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 21. kolovoz 2023. 19:03

Brazilski nogometaš Lucas Paquetá i član engleskog premierligaša West Ham Uniteda našao se pod istragom Engleskog nogometnog saveza zbog optužbe da se kladio na nogometne utakmice.

Paquetu se sumnjiči da je davao informacije nekome u Brazilu, a one su se ticale njegovog dobivanja kartona u prošloj sezoni.

Naime, računajući utakmice za klub i reprezentaciju Paquetá je zaradio čak devet kartona, a nadležnim su tijelima sumnjive utakmice jer su u tim trenucima upućivane velike svote novca u Brazilu.

image

Ivan Toney trenutno odrađuje suspenziju zbog klađenja

ASHLEY WESTERN Dppi Via Afp

Čitava priča pojavila se u najgorem trenutku - igrač se nalazi na pragu transfera iz Čekićara u Manchester City koji je za njega spreman izdvojiti oko 80 milijuna funti. Njegova je budućnost sada pod velikim upitnikom, a kako Sky Sports prenosi, transfer je stopiran.

Privremeni trener Brazila, Fernando Diniz izostavio ga je s popisa za kvalifikacijske utakmice protiv Bolivije i Perua koje su na rasporedu početkom sljedećeg mjeseca.

- Ljudima je potrebno vrijeme da riješe ove probleme. On je igrač koga volim, imam samo najbolje dojmove o njemu.

Iza Paquete, koji se West Hamu priključio iz Lyona prošlog ljeta za 42 milijuna eura, iza sebe ima vrlo uspješnu sezonu. U Premier ligi je odigrao 28 utakmica u kojima je postigao četiri utakmice i upisao tri asistencije.

S klubom je također osvojio i naslov Konferencijske lige. Podsjetimo, FIFA i engleski Savez već su zbog klađenja suspendirali zvijezdu Brentforda Ivana Toneyja, je li Paquetá sljedeći?

Linker
26. travanj 2024 03:49