Roberto De Zerbi

 PIERO CRUCIATTI Anadolu Agency Via Afp
ISKRENA ISPOVIJEST

‘Tužno je ovo što se događa. A znate li što je zapravo najteže? Ova momčad se raspala...‘

Slavni trener progovorio je novoj realnosti koja je uslijedila nakon izbijanja rata u Ukrajini
Piše: SNObjavljeno: 19. travanj 2022. 16:25

Ruska invazija izazvala je brojne probleme u ukrajinskom sportu i mnogi sportaši napustili su tamošnje klubove. Potez je to zbog kojeg im nitko ne može ništa zamjeriti, između ostalog, to im je i omogućio izvanredni prijelazni rok koji je uveden upravo zbog rata u Ukrajini. No, ima i onih koji su i u ova teška vremena odlučili ostati vjerni svojim klubovima, a jedan od njih je Roberto De Zerbi.

Talijanski strateg odmah je poručio kako mu ne pada napamet napustiti Šahtar iz Donjecka, ali da je situacija itekako izazovna i nimalo lagana, nije skrivao u jednom od svojih najsvježijih intervjua.

"Tužno je sve ovo što se događa. A znate li što je najteže? Malo je vjerojatno da će se prvenstvo nastaviti, a najteže je što se momčad raspala. Brazilci su već pronašli duge klubove, stigao je samo Marlon, a potom i Salomon. Ostali legionari pronašli su druge momčadi, a zbog onih koji su ostali osjećam poseban ponos. Igramo nogomet, iako nije lako. Nastavak suradnje sa Šahtarom ili povratak kući? Pa naravno - nastavak suradnje, jer to je ispravna stvar. Iako, ne mislim da smo učinili nešto posebno, nešto junački...", rekao je De Zerbi za DAZN.

42-godišnji Talijan na klupi ukrajinskog velikana odradio je dosad 30 službenih utakmica, a u Šahtar je stigao 2021. nakon višegodišnjeg rada u Sassuolu.

Podsjetimo, Šahtar u pauzi zbog ruske invazije formu održava preko turneje nazvane "Nogomet za mir" u sklopu koje će i 1. svibnja na Poljudu odigrati humanitarnu utakmicu sa splitskim Hajdukom.

Linker
28. travanj 2024 02:20