ANDER GILLENEA Afp
SVIMA JE PUNA KAPA

U Barci svi ostali u šoku kada su čuli što zvijezda traži, Xavi mu odmah poručio - kralju, letiš iz kluba!

Pregovori su stali u početku, još kada je predsjednik Laporta saznao koliko sebe cijeni nogometaš
Piše: SNObjavljeno: 01. siječanj 2022. 08:30

Kada se Xavi vraćao u Barcelonu od uprave kluba tražio je da pod svaku cijenu zadrže Ousmanea Dembelea jer je smatrao kako je upravo on jedan od onih koji će preuzeti važnu ulogu nakon odlaska Lea Messija. Ipak, kada je legenda Barce čula koliko francuski nogometni reprezentativac traži novca, odmah je digao ruke od njega.

Pregovori su stali u samom početku, još kada je predsjednik Joan Laporta saznao koliko sebe cijeni nogometaš koji više vremena provodi van terena zbog razno raznih ozlijeda nego na njemu. Odmah ga je stavio na transfer listu i odlučio prodati već u siječnju.

image
PAU BARRENA Afp

Dembele je priopćio Barceloni da očekuje godišnju plaću od 43 milijuna eura, plus pet ukoliko Barcelona osvoji Ligu prvaka te još dodatna dva milijuna ako se Katalonci okite naslovom prvaka. Nije to cifra koja bi u konačnici sjela na Dembeleov račun obzirom da je porez u Španjolskoj 50 posto, ali još uvijek je prevelika, pogotovo kada se zna da je klub s Nou Campa u velikim financijskim problemima.

Kako god priča završila jedno je sigurno, Barca će na Dembeleu sasvim sigurno izgubiti mnogo novca, ali računica je jasna, mogu samo izgubiti još više ako ga vežu još nekoliko godina uz traženi ugovor.

Linker
26. travanj 2024 12:40