ANDRE PENNER/PA IMAGES/PROFIMEDIA Andre Penner/Pa Images/Profimedia
‘MI SMO ŽRTVE‘

Usred kaosa uhvaćena Messijeva izjava: ‘Pa cijeli svijet nas gleda!‘; Stiglo službeno objašnjenje prekida

‘Ovo je veoma ružna nogometna situacija. Četiri osobe bez maske prekinule su derbi‘
Piše: Sportske novosti/HinaObjavljeno: 05. rujan 2021. 23:06

Derbi južnoameričkih kvalifikacija za SP 2022. između Brazila i Argentine, koji se počeo igrati u Sao Paulu, prekinut je u nedjelju nakon tri minute igre zbog kršenja COVID-19 protokola o karanteni.

Brazilski zdravstveni dužnosnici ušli su na teren i zatražili da trojica igrača napuste stadion i zemlju jer su kršili pravila o karanteni, a riječ je o Cristianu Romeru (Tottenham), Giovaniju Lo Celsu (Tottenham) i vrataru Emilianu Martinezu (Aston Villa). Uz njih je optužen i Emiliano Buendia (Aston Villa), igrač koji nije bio na terenu, ali se nalazio u širem krugu reprezentacije.

image
Emiliano Martinez, Otamendi i Lo Celso
ANDRE PENNER/PA IMAGES/PROFIMEDIA Andre Penner/Pa Images/Profimedia

Ti igrači dolaze iz engleskih klubova, a budući da je delta varijanta koronavirusa raširena u Velikoj Britaniji, svatko tko dođe iz UK mora provesti 14 dana u karanteni.

Brazilski zdravstveni regulator tvrdi da su igrači dali lažne podatke u vezi COVID protokola te da moraju napustiti zemlju.

Na susretu je nastala opća konfuzija, došlo je do verbalnog sukoba i naguravanja, a više o tome pročitajte OVDJE.

image
NELSON ALMEIDA Afp

Mikrofoni su uspjeli uhvatiti izjavu Lea Messija koji je u sveopćem kaosu prokomentirao:

"Ovdje smo već tri dana. Čekali su da utakmica počne... pa zašto nas nisu spriječili ranije? Zašto nam nisu rekli već u hotelu? Cijeli svijet nas sada gleda."

Izbornik Argentine Lionel Scaloni bio je jednako razočaran:

"Vrlo sam tužan, ali se ne osjećam krivim. Nije bio trenutak za napraviti ovakvo nešto, ovo je praznik nogometa. I onda ovako završi. Mi smo žrtve, Brazil je također htio igrati. Nitko nas nije na vrijeme upozorio da ne smijemo igrati ovaj susret."

image
NELSON ALMEIDA Afp

Predsjednik Argentinskog nogometnog saveza El Chiqui Tapia bio je odlučan:

"Ovo je veoma ružna nogometna situacija. Četiri osobe bez maske prekinule su derbi. Vraćamo se u Argentinu."

image
NELSON ALMEIDA Afp

U međuvremenu su se javili iz organizacije ANVISA-e, brazilske nacionalne zdravstvene agencije, i objasnili svoj postupak:

"Kada su ta četvorica nogometaša zakoračila na brazilsko tlo, došla su pod našu ingerenciju. U svojim dokumentima nisu imali navedeno da su došli iz jedne od zemalja koje su na našem popisu država s povećanim rizikom zaraze. A takav je postupak ključan u suzbijanju pandemije. Došlo je do ovakve situacije baš zato što se nisu pridržavali strogih uputa koje je ANVISA propisala. Upućeni su u izolaciju i zatražena je njihova deportacija. Ali oni se te odredbe nisu pridržavali. Zatim su se preselili na stadion, a to je bilo u potpunosti protiv naših pravila", objasnio je čelnik nacionalne zdravstvene agencije Brazila.

Linker
23. travanj 2024 07:11