BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
POVIJESNA VEČER U GLASGOWU

Slavite, drugi smo u skupini! Modrić i Perišić srušili Škotsku i odveli Hrvatsku u osminu finala

Sjana pobjeda Hrvatske! Idemo po četvrtfinale, pobjednički i autoritativno i u drugom krugu
Piše: Patrik Mršnik/Sportske novosti/HINAObjavljeno: 22. lipanj 2021. 20:20

HRVATSKA - ŠKOTSKA 3:1 (Vlašić 17', Modrić 62', Perišić 77' / McGregor 42')

Stadion Hampden Park. Gledatelja: 11900. Sudac: Fernando Rapallini (Argentina)

ŠKOTSKA: Marshall, Mc Tominay, Hanley – (od 32' McKenna), Tierney, O'Donell (od 84' Patterson), Amstrong (od 70' Fraser) McGinn, Mc Gregor, Robertson, Dykes, Adams (od 84' Nisbet). Izbornik Steve Clarke.

HRVATSKA: Livaković, Juranović, Lovren, Vida, Gvardiol (od 71' Barišić), Brozović, Modrić, Kovačić, Vlašić (od 76' Ivanušec), Petković (od 70' Kramarić), Perišić (od 81' Rebić). Izbornik Zlatko Dalić

Žuti kartoni: Lovren (26' preoštra igra), McKenna (35' p.i.)

Hrvatska nogometna reprezentacija izborila je plasman u osminu finala EURO-a nakon što je u susretu 3. kola D skupine u Glasgowu pobijedila Škotsku sa 3-1.

Golove za Hrvatsku zabili su Nikola Vlašić (17), Luka Modrić (62) i Ivan Perišić (77), dok je za Škotsku pogodio Callum McGregor (42).

Nakon što su u prva dva kola osvojili samo jedan bod, aktualnim svjetskim doprvacima je za prolaz skupine trebala bilo kakva pobjeda. Tri boda protiv Škota osiguravali su "Vatrenima" plasman u osminu finala, a s koje pozicije ovisilo je o rezultatu utakmice Engleska - Češka.

Video: Atmosfera s Trga bana Jelačića nakon utakmice // Snimio: Emir Fulurija

Na koncu Hrvatska ide dalje kao druga jer je Engleska pobijedila Češku sa 1-0 golom Raheem Sterling (12) osvojivši prvo mjesto u skupini.

Hrvatsku sada 28. lipnja u Kopenhagenu u osmini finala čeka drugoplasirana ekipa iz skupine D u kojoj su Švedska (4), Slovačka (3), Španjolska (2) i Poljska (1), a u zadnjem kolu sastaju se Švedska - Poljska i Španjolska - Slovačka.

Engleska će kao pobjednik skupine igrati protiv drugoplasirane ekipe iz skupine F u kojoj su Francuska (4), Njemačka (3), Portugal (3) i Mađarska (1). Dalje idu i Česi kao trećeplasirani.

Bila je to prva pobjeda hrvatske reprezentacije protiv Škotske nakon što smo u dosadašnjih pet međusobnih susreta ostvarili tri remija i dva poraza.

Hrvatska je povela u 17. minuti golom Nikole Vlašića. Loptu je u kazneni prostor ubacio Josip Juranović, Ivan Perišić je spustio glavom do veznjaka moskovskog CSKA koji je s desetak metara matirao škotskog vratara.

Nažalost, domaćin je izjednačio u posljednjim trenucima prvog dijela, a strijelac je u 42. minuti bio Callum McGregor.

Hrvatska je u novu prednost stigla u 62. minuti sjajnim golom Luke Modrića koji je vanjskom felšom pogodio rašlje sa 20-tak metara. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Ivan Perišić pogodivši glavom u 77. minuti nakon Modrićevog ubačaja iz kornera.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Hrvatska je druga! Gotovo je ovdje, gotovo je u Londonu!

93' Korner za Škote, dobro su to izveli, pucao je Mckenna, ali nije dobro zahvatio loptu.

90' Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade na Hampden Parku.

89' Kako lijepe slike dolaze iz Glasgowa...

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

87' Ne događa se previše stvari na terenu u zadnjih nekoliko minuta, idemo prema pobjedi i drugom mjestu u skupini!

84' Nema puno vremena do kraja utakmice. Sada izlazi Adams, umjesto njega na terenu je Nisbet. Ulazi i Patterson, vani je O'Donnell.

81' Umjesto Perišića u igru ulazi Ante Rebić.

79' Obrana Livakovića! Che Adams je naletio s druge strane na dobar ubačaj, nismo ovo dobro zatvorili, ali Livaković spašava.

77' GOOOOOOL! Perišić 3:1 Kakav pogodak, nakon kornera... Strašan pogodak. Modrićeva asistencija... Drugi smo u skupini D ovoga trenutka, idemo prema Kopenhagenu.

76' Umjesto Nikole Vlašića sada ulazi Luka Ivanušec.

75' Udarac Kovačića odlazi izravno u ruke škotskog vratara.

73' Probao je sada Fraser nakon jedne izgubljene lopte Modrića, bilo je ovo iz dosta velike udaljenosti, otišlo je preko gola.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

71' Ne može nastaviti ni Gvardiol, mora ući Borna Barišić, evo i njegovog prvog nastupa na Euru.

70' Ulazi Kramarić umjesto Petkovića, kod Škota ulazak Frasera umjesto Armstronga.

68' McGregor još jednom, ovaj put iz poluvoleja... Bilo je opasno, ali otišlo je preko gola...

66' Moramo sada paziti... Ne raditi prekršaj, kao što ga je sada napravio Gvardiol na O'Donnellu na desnoj strani škotskog napada.

64' A joj, kakav gol je zabio naš maestro.... Kapa dolje, gospodine Luka Modriću od cijele redakcije Sportskih novosti... Najljepši gol karijere našeg Luke!

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

image
STU FORSTER Afp

image
STU FORSTER Afp

image
PAUL ELLIS Afp

62' GOOOOOOOL! Kakva bombetina Luke Modrića! Gvardiol s lijeve strane, sjajno dodavanje, Petkovića, Kovačić za Modrića, a onda bombaaaa!

61' Moralo im je ući, baš danas...

59' Sve je manje vremena, utakmica postaje sve otvorenija. Opet je bilo opasno pred našim vratima, druga prilika za McGinna nakon ubačaja na suprotnu stativu... Gvardiol je ostao između Adamsa i McGinna... Ovaj srećom, nije pogodio.

image
PAUL ELLIS Afp

57' ZICER! Perišić nije zabio... Kakva obrana Marshalla. Nevjerojatna lopta Modrića, a budimo iskreni, bilo je zaleđe... VAR bi poništio, ali opet, mogli smo se bar malo veseliti da je ušla.

55' Trenutak kad je Gvardiol bio tako blizu...

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

53' Nastavljena je utakmica, tražimo i dalje pogodak koji bi nas mogao odvesti prema osmini finala.

50' Kakva prilika za Gvardiola! Otišao je u fazu napada, asistencija Vlašića, odlučio se na odlazak naprijed, samo malo bolje je to trebao primiti, svladao bi Marshalla. Baš šteta za ovo... Pobjegla mu je lopta pa se sudario sa škotskim vratarom, liječnici su ga uspjeli osposobiti za dalje.

48' Zasad lagani početak, ali ne sumnjamo u to da je riječ o zatišju pred buru koja će uslijediti. Bit će to test karaktera za Vatrene.

46' Počinje drugo poluvrijeme. Nadamo se, ne i zadnje za Hrvatsku na ovom Euru.

Trenutak kad je Hrvatska zabila...

image
STU FORSTER Afp

Trenutak kada su Škoti izjednačili...

image
LEE SMITH Afp

POLUVRIJEME: Po jedan pogodak sa svake strane. Šteta što nismo izdržali pa na odmor na Hampden Parku otišli s vodstvom. Bili smo bolji, ali čeka nas otvorena borba u nastavku. Podsjetimo, za prolazak dalje igra nam samo pobjeda.

45' Igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade.

42' GOOOOL! Škotska je izjednačila, McGregor nam je zabio.. Razvukli su nas, promijenili su strane, otvorili sredinu, a McGregor je to pospremio u sami kut...

40' Perišić! Kakvu mu je loptu dao Kovačić na lijevu stranu, krenuo je Perišić na ono svoje poznato otvaranje, ali za razliku protiv Čeha, ovoga puta nije zabio... Kako Perišić muči O'Donnella...

image
LEE SMITH Afp

37' Nastavljamo s kombinatorikom, dobri smo u sredini terena, ne dajemo Škotima previše prostora za igru. Gvardiol i Perišić su sada odigrali dupli pas, nakon što se Gvardiol probio i još par dodavanja, Juranović je umalo pogodio iz daljine, s desne strane...

35' Tek što je ušao, McKenna je srušio Petkovića, izgledalo je to dosta ružno, a to je i prvi današnji škotski žuti karton.

33' Hanley izlazi, ulazi Scott McKenna, škotski stoper neće moći nastaviti zbog ozljede koljena.

30' Prošlo je pola sata. Da nam je netko ponudio ovaj scenarij za prvu trećinu susreta, odmah bismo to prihvatili. Blizu smo i drugog mjesta, trebaju nam još dva gola u našu korist... Hoće li ih zabiti Hrvatska ili Engleska na Wembleyju protiv Čeha...

image
STU FORSTER Afp

28' Ukazuje se sada pomoć Vlašiću nakon jednog prekršaja, nadamo se da će s našim današnjim strijelcem biti sve u redu.

26' Žuti karton sada je dobio Lovrena... Neće moći nastupiti u osmini finala zbog suspenzije, ako se Hrvatska tamo plasira.

24' Hrvatska je bolja, jača, agresivnija, puno borbenija i čvršća nego u prve dvije utakmice. Tu i tamo se dogodi koja greška, ali sada se Brozović ispravio... Bila je sada opasna pozicija za Škote, Dykes nije pogodio.... U nastavku akcije Modrić je izgubio loptu, Vida se poskliznuo, Dyes je loše pucao, ali Livaković sjajno obranio.

image
ANDY BUCHANAN Afp

21' Englezi vode protiv Čeha, mi protiv Škotske, ako bude podjednaka gol razlika, gleda se fair-play učinak... Ali, sada je Modrić opasno zaprijetio pa je moglo biti i i 2:0...

18' Uh, kako važan pogodak. Kako važan gol za Hrvatsku, za samopouzdanje, za prolazak dalje, za skupinu....

17' GOOOOOOOOL! Vodimo! Ubacio je Juranović, nastavio Perišić, lopta dolazi do Vlašića koji je zabijaaaa! 1:0 vodi Hrvatska. Juranović nabacuje, Perišić spušta, a Vlašić zabija!

16' Kakva lopta Gvardiola za Vlašića! Ali, istrčao je vratar Marshall izvan granica kaznenog prostora kako bi odbio tu opasnost. Bilo bi to čistih jedan na jedan...

15' Vlašić je sada napravio prekršaj nad Hanleyjem nakon sjajne lopte Juranovića. Često je s loptom bivši igrač Hajduka i zasad je vrlo dobar, djeluje neimpresionirano velikom scenom.

14' Englezi vode na Wembleyju... Sterling je zabio...

13' Opet smo dobri, prisni s loptom, Škoti su povučeni u krilo svome vrataru Marshallu, treba to probiti... Petković i Vlašić sada nisu uspjeli.

image
STU FORSTER Afp

11' Na utakmici Češke i Engleske Sterling je pogodio stativu... Navijamo jasno, i za naše prve suparnike na Euru, kako bismo se s Česima upustili u eventualnu matematičku borbu za drugu poziciju.

9' Dobar ubačaj Juranovića s desne strane stigao je do Vlašića, ali njegov pokušaj proigravanja Modrića nije prošao... S druge strane iz daljine je pokušao Che Adams, nije bio precizan.

6' Kakva prilika za Škotsku! Radimo pritisak, nastojimo izgrađivati naše napade na smislen način. Ali, Škoti po svom principu dobro izlaze u polukontre... Tako je bilo i sada, McGinn je ubacio, Adams je bio jako, jako blizu lopte, ali ju je, srećom, promašio.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

4' Susret Češke i Engleske pratite uživo u posebnom tekstu!

3' Preživjeli smo prvi korner. Juranović je iznudio prekršaj, nema žutog kartona za Škote.

1' Već su iz prvog napada na utakmici Škoti dobili korner, raščistila je naša obrana s prve stative, bio je to Perišić na lopti.

21.00 To je to, krećemo! Večer odluke je počela.

20.50 Idemooooo!

20.45 Ostalo je 15 minuta do početka... Spremni smo za borbu, taktičke predanalize postaju irelevantne... Igra samo srce! I pobjeda...

20.40 Ovaj podatak nam baš i ne leži, ali vrijeme da im pokvarimo statistiku...

20.36 E sad smo na onom pravom zagrijavanju...

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

20.33 Još malooooo....

20.25 Cijeloga dana pratimo naše navijače u Glasgowu... Evo priče iz toga kutka. Pročitajte je OVDJE.

20.20 Vatreni su stigli... To već znamo, a sad se iz "civilke" presvlače u sportske uniforme.

20.17 Još malo navijačkih fotografija...

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

20.10 Vidjeli smo atmosferu na Trgu ispod, kako će biti u Vašim domovima ako Hrvatska večeras pobijedi? Šaljite nam vaše fotografije na naše društvene mreže, Facebook i Instagram.

20.06 Tri prekobrojna za ovu utakmicu su Mislav Oršić, Domagoj Bradarić i Mile Škorić. Evo kako izgleda zapisnik za ovaj susret...

image
UEFA

20.03 Uživo smo na Trgu bana Jelačića! Pratite atmosferu s Trga gdje se priprema navijačka fešta...

20.00 Sat vremena do utakmice! Moramo priznati, jedan od omiljenih Twitter-profila za praćenje uoči i nakon utakmica je onaj profesora Tomislava Globana sa zagrebačkog Sveučilišta. Izvanredni predavač sportske ekonomike ima svoje mišljenje o rezultatu.

19.48 Još malo fotki s terena Hampden Parka. Tu su igrači, ali i vrhuška HNS-a s Davorom Šukerom i Marijanom Kustićem...

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

19.45 I škotski je sastav isti, kao i prema našim najavama.

19.43 Stigli su sastavi! Hrvatska ide s 11 "naših", najavljenih u SN. Startaju Juranović, Vlašić i Petković!

19.30 Igrači su na terenu, ali u "civilnoj" odjeći. Neće proći dugo, a bit će u dresovima.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

19.25 Sve je spremno... Čekamo sastave!

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

19.20 Škotske nogometaše pozdravio je i legendarni Rod Stewart. Više o tome pročitajte OVDJE.

19.00 Evo nam i prvih fotografija navijača na stadionu....

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

18.50 Još malo... Gdje gledate utakmicu?

18.20 Podršku Vatrenima dao je i predsjednik republike, Zoran Milanović.

18.00 Hrvatskoj prijeti najlošiji nastup na velikom turniru u njenoj povijesti!

U slučaju da Hrvatska večeras izgubi od Škotske, zaokružit će svoj najlošiji nastup na europskim i svjetskim prvenstvima. Na dosadašnjih deset velikih natjecanja na kojima je nastupila, Hrvatska nikad nije turnir završila s manje od dva osvojena boda u skupini.

Zasad je najlošiji rezultat onaj s Eura 2004. godine u Portugalu, kad su upisani remiji sa Švicarskom i Francuskom te poraz od Engleske, a gol-razlika je bila 4:6. U slučaju današnjeg remija, gol-razlika Hrvatske na Euru 2020. ostala bi minus jedan, tako da bi najlošiji rezultat ipak bio izbjegnut. No bio bi to drugi ili treći najlošiji skor Vatrenih na EP ili SP...

17.40 Evo što je Dalić točno spremio za utakmicu protiv Škotske! Sve njegove taktičke zamisli i razmišljanja pročitajte OVDJE.

17.20 Eh, kad bi znali odgovor na ovo pitanje... Petković? Vlašić? Perišić? Modrić?

17.05 Kako izgleda početna postava Vatrenih? To ćemo saznati tek sat vremena uoči utakmice kada nam UEFA dostavi službeni zapisnik, ali evo najave, kako ekskluzivno doznaju SN:

image
Sastav Hrvatske za Škotsku
SN

17.00 Do utakmice su ostala još četiri sata... Čeka nas napeta večer, to je sasvim sigurno...

16.30 - Sjajna je atmosfera u najvećem škotskom gradu. Hrvatski i škotski navijači zajedno pjevaju na ulicama, snimaju selfieje i ispijaju hektolitre piva. Uvjereni smo da će barem hrvatski navijači zadržati jednako raspoloženje i nakon večerašnje utakmice...

image
Dražen Antolić

image
Dražen Antolić

16.20 - I Tomislav iz Zagreba imao je svoje mišljenje o igri Vatrenih:

VIDEO: Dražen Antolić

16.05 - Evo kako nam je utakmicu najavio Duje iz Solina: "Lovren, drži se! Nisi ništa kriv..."

VIDEO: Dražen Antolić


15.45 - SUDAC

Krucijalnu utakmicu za ostanak na Europskom prvenstvu Hrvatima i Škotima će suditi Argentinac Fernando Andres Rapallini (43). Pomagat će mu njegovi sunarodnjaci Juan Pablo Belatti i Diego Yamil Bonfi. Četvrti sudac bit će Bartosz Frankowski iz Poljske, dok će VAR sudac biti Alejandro Fernandez iz Španjolske.

Pa kako se dogodilo da na Europskom prvenstvu sudi sudac iz Južne Amerike?

Naime, UEFA je s Južnoameričkom nogometnom federacijom (CONMEBOL) uoči Eura uspostavila program suradnje u sklopu kojeg je argentinska sudačka postava angažirana da sudi utakmice Europskog prvenstva dok je na Copa Americu koja se ovih dana održava u Brazilu poslan španjolski arbitar Jesus Gil Manzano. Rapallini je u drugom kolu Eura sudio utakmicu između Sjeverne Makedonije i Ukrajine koja je završila pobjedom Ukrajinaca 2:1.

image
Fernando Rapallini
ROBERT GHEMENT Afp


15.25 - Snažna poruka podrške stigla je Vatrenima u trenucima kada je to najpotrebnije. Službeni klub navijača nogometne reprezentacije "Mi Hrvati" zatražio je od Dalićevih vojnika da ostave srce na terenu, a za uzvrat su našim reprezentativcima obećali nagradu već u osmini finala - "invaziju bilo u Mađarskoj, Danskoj ili nekoj trećoj državi."

"Znamo koliko vam nedostaje podrška s tribina, ali znajte, nedostajete i vi nama! Na Hampden Parku baš svi smo s vama", između ostalog su poručili navijači, a njihovu poruku u cijelosti možete pročitati OVDJE.


15.05 - Hrvatski navijači polako se zagrijavaju u Glasgowu. Nema ih puno, ali zrače optimizmom i nadaju se pobjedi Vatrenih. Nekoliko sati uoči početka utakmice, svoja nam je očekivanja otkrila obitelj Butigan iz Birminghama.

VIDEO: Dražen Krušelj


14.30 - SN OTKRIVAJU SASTAV HRVATSKE za utakmicu odluke protiv Škotske. Momčad Zlatka Dalića istrčat će u sastavu: Livaković; Juranović, Vida, Lovren, Gvardiol; Kovačić, Modrić, Brozović; Vlašić, Perišić; Petković. Hrvatska bi dakle trebala zaigrati u formaciji 4-3-3 s time da je veliko iznenađenje Josip Juranović na desnom beku umjesto očito umornog Šime Vrsaljka. Juranoviću će to biti debi na nekom velikom natjecanju. Vlašić bi trebao biti ispred njega na desnoj strani veznog reda.

image
Josip Juranović
DAMIR SENCAR Afp


14.20 - Tko će završiti na kojem mjestu?

Sve kombinacije poredane prema tečajevima kladionica:

1. opcija 3,74

Hrv - Ško 1, Češ - Eng 2

1. Engleska 7, 2. ili 3. Češka 4, 2. ili 3. Hrvatska 4, 4. Škotska 1.

2. opcija 5,61

Hrv - Ško 2, Češ - Eng 2

1. Engleska 7, 2. Češka 4, 3. Škotska 4, 4. Hrvatska 1.

3. opcija 6,46

Hrv - Ško X, Češ - Eng 2

1. Engleska 7, 2. Češka 4, 3. Hrvatska 2, 4. Škotska 2.

4. opcija 6,82

Hrv - Ško 1, Češ - Eng X

1. Češka 5, 2. Engleska 5, 3. Hrvatska 4, 4. Škotska 1.

5. opcija 10,23

Hrv - Ško 2, Češ - Eng X

1. Češka 5, 2. Engleska 5, 3. Škotska 4, 4. Hrvatska 1.

6. opcija 11,78

Hrv - Ško X, Češ - Eng X

1. Češka 5, 2. Engleska 5, 3. Hrvatska 2, 4. Škotska 2.

7. opcija 16,72

Hrv - Ško 1, Češ - Eng 1

1. Češka 7, 2. Engleska 4, 3. Hrvatska 4, 4. Škotska 1.

8. opcija 25,08

Hrv - Ško 2, Češ - Eng 1

1. Češka 7, 2. ili 3. Engleska 4, 2. ili 3. Škotska 4, 4. Hrvatska 1.

9. opcija 28,88

Hrv - Ško X, Češ - Eng 1

1. Češka 7, 2. Engleska 4, 3. Hrvatska 2, 4. Škotska 2.


13.45 - "Očekujem ono što očekuje cijela Hrvatska. Bolju Hrvatsku nego u prethodne dvije utakmice. Sreća je što smo ostali u igri. Usporedimo li kvalitete, mislim da imamo veliku šansu, ali samo ako budemo puno bolji nego dosad. Nama je situacija takva da nam treba neki dobar period igre, dobar početak, da dobijemo neku sigurnost i samopouzdanje. Djelomično smo to vidjeli protiv Češke. Bilo je naznaka da bi mogli biti bolji. Postoji taj potencijal i inat u igračima. Ali ono u čemu smo svi skupa možda pogriješili je to da smo gurali pod tepih mnoge probleme...", riječi su bivšeg Vatrenog Nikole Jurčevića koji je gostovao u Eurocastu, našem specijalnom podcastu posvećenom Europskom prvenstvu.


13.05 - Što kažu kladionice?

Pobjeda Hrvatske: 2,30

Neriješeno: 3,80

Pobjeda Škotske: 3,20

Najizgledniji strijelci: B. Petković i I. Perišić, na obojicu 3,20

Nešto više o mišljenju bookmakera saznajte OVDJE.

image
PETR DAVID JOSEK Afp


12.35 - KALKULACIJE

Ukupno devet kombinacija rezultata preostalo je još u skupini D. Hrvatskoj odgovara njih 33 posto, jasno je da se radi o kombinacijama u kojima Vatreni pobjeđuju Škote. U dvije od njih u osminu finala otići će kao trećeplasirana, a u jednoj može i do drugog mjesta. Za takav rasplet potrebna je i pobjeda Engleske, s time da bi ili Englezi ili Hrvati obavezno trebali slaviti s dva gola razlike. U slučaju istog broja bodova sljedeći kriterij pri određivanju konačnog plasmana su međusobni susreti, potom ukupna gol-razlika u svim susretima.

I matematički potvrđeno

Postoji mogućnost da Hrvatska i Češka skupinu završe potpuno izjednačene po svim tim kriterijima pa bi se onda gledalo koja vrsta ima manje negativnih disciplinskih bodova (žuti kartoni i isključenja). Hrvatska je trenutačno na 4 negativna boda, Češka na 3, tako da je i tu moguć egal. Novo izjednačenje Hrvatskoj bi donijelo konačnu pobjedu, jer je sljedeći kriterij pozicija na rankingu europskih kvalifikacija, a tu je Hrvatska 10., dok je Češka 18. Drugo mjesto u skupini vodi 28. lipnja u Kopenhagena na drugog iz skupine E (Švedska, Slovačka, Španjolska, Poljska) u kojoj se posljednje kolo igra danas.


12.00 - "I prije Eura znali smo da će treća utakmica biti odlučujuća za plasman. Moramo sve učiniti da odemo dalje. Mi smo najviše oštećeni jer igramo bez svojih navijača. S njima smo puno kvalitetniji. Nije realno, objektivno niti fer da igramo s dva domaćina, a naši navijači nisu mogli doći", smatra izbornik Zlatko Dalić čije obraćanje uoči večerašnje utakmice možete u cijelosti pročitati OVDJE.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

Linker
17. travanj 2024 17:29