Domagoj Vida

 KLODIAN LATO/EUROKINISSI/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Klodian Lato/eurokinissi/imago Sportfotodienst/profimedia
NEZAPAMĆEN USPJEH

Vatreni nastavio s berbom trofeja, u četiri različite države osvojio četiri titule naslova prvaka

Više prvenstvenih minuta od našeg je nogometaša (i to svega pet) na terenu proveo samo Araujo
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 14. svibanj 2023. 21:28

Domagoj Vida nastavio je skupljati trofeje - naslovima prvaka u Hrvatskoj (Dinamo), Ukrajini (Dinamo Kiev) i Turskoj (Bešiktaš) dodao je pokal namijenjen najboljoj momčadi Grčke. Slavi se u predgrađu Atene - AEK je uvjerljivim trijumfom protiv Volosa (4:0) potvrdio 13. naslov prvaka, prvi od sezone 2017./18. i to u prvoj sezoni otkako igraju na novom stadionu.

Vatromet u čast novim prvacima organiziran je i prije nego što je utakmica počela. Zuber, Gaćinović, Pineda i Szymański samo su potvrdili kako ludo slavlje može početi. Domagoj Vida bio je, naravno, starter. Štoviše, u prvoj šampionskoj sezoni AEK-a nakon pet godina sudjelovao je kao jedan od igrača s najvećom minutažom. Više prvenstvenih minuta, i to svega pet, na terenu je proveo samo Araujo.

Panathinaikos je nakon remija s Arisom u kojem je strijelac bio Laszlo Kleinhesler (1:1) prvenstvo završio kao drugoplasirani s pet bodova zaostatka za prvakom, ali i potvrdom mjesta koje vodi u kvalifikacije u Ligu prvaka. Lanjski šampion Olympiakos prvenstvo je zaključio trijumfom protiv PAOK-a (1:0) dovoljnim tek za treće mjesto.

Linker
26. travanj 2024 18:19