Na fotografiji: Mirko Barisić
 RONALD GORSIC/CROPIX
FOTO: OPROŠTAJ OD VELIKANA

Već dugo takve tuge nije bilo na Maksimiru: Predsjednik se u suzama oprostio od vječne legende Dinama

‘U muku sobe, saznao sam vijest da je Zambi preminuo. Samo dvadesetak dana prije toga smo pričali...‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. studeni 2020. 15:17

Jedan od najvećih Dinamovih nogometaša Slaven Zambata danas je pokopan u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj. Prije pogreba u Maksimiru je održana komemoracija za velikog Zambija. U plavi dom stigle su legende plavog kluba Rudi Belin, Krasnodar Rora, Fahrija Dautbegović, Marko Mlinarić, Marijan Čerček...

image
Marijan Čerček
RONALD GORSIC/CROPIX

Stigao je i bivši trener Modrih Ilija Lončarević, a bila je prisutna i kompletna vrhuška Modrih predvođena predsjednikom Mirkom Barišićem i predsjednicom Uprave Vlatkom Peras. Naravno, oproštaju Dinama od sjajnog centarfora koji je s klubom osvojio najveći trofej u povijesti kluba, Kup Velesajamskih gradova 1967. godine prisustvovala je i Slavenova obitelj.

image
Ilija Loncarević i Marko Mlinarić
RONALD GORSIC/CROPIX


Bilo je iznimno emotivno, predsjedniku Dinama Mirku Barišiću dok je govorio o Zambati tekle su suze, drhtao glas...
- Umro je 'plavi 9'. Dinamo je u svojoj nogometnoj povijesti imao dosta velikih igrača koji su nosili taj broj 9. Spomenimo se Dražana Jerkovića, Franje Mare Wolfla, Augusta Lešnika i dakako Slavena Zambate. Slaven je pripadao toj grupi, ne samo pripadao, nego je bio i jedan od najboljih. Smrt ne bira ni vrijeme ni mjesto, došla je iznenada, moramo se s time pomiriti. Slaven Zambata je napravio mnogo stvari kojih ćemo s rado sjećati - kazao je predsjednik Barišić koji se u ime Dinama oprostio od velikana.


U ime 'generacije '67' govorio je Zambijev prijatelj i vjenčani kum Krasnodar Rora. Kao i prvi čovjeku Modrih, za vrijeme govora je često zaplakao i gubio glas.

image
RONALD GORSIC/CROPIX


- U muku sobe, saznao sam vijest da je Zambi preminuo. Samo dvadesetak dana prije toga, vodili smo razgovor o današnjem vremenu, o našim obiteljima, problemima koje na radi trenutačna pandemija. Kao što je uvijek znao žuriti, tako je i ovaj put prekinuo razgovor kazavši; Kraso, žurim! Imam posla, ali pozdravi naše bivše suigrače u moje ime - rekao je još jedan proslavljeni Dinamov nogometaš.

image
RONALD GORSIC/CROPIX


Zorislav Srebrić je od Zambate oprostio u ime Hrvatskog nogometnog saveza.

image
Na fotografiji: Zorisalv Srebrić
RONALD GORSIC/CROPIX


- Zambata je bio jedan od naših članova, onih ljudi koji se istakao svojim uzoritim ponašanjemi svojom sportskom aktivnošću. Bio je sjajan igrač i sjajan čovjek - kazao je Srebrić.

image
Na fotografiji: Vlatka Peras
RONALD GORSIC/CROPIX

image
Na fotografiji: Krasnodar Rora.
RONALD GORSIC/CROPIX

image
RONALD GORSIC/CROPIX

image

RONALD GORSIC/CROPIX

Linker
23. travanj 2024 11:44