VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
NOVI UDARAC

Velika zabrinutost u Maksimiru zbog Brune Petkovića: Ozlijedio se protiv Rusije, situacija nije dobra...

Modre čekaju silno važni dvoboji s Osijekom i Genkom. Jedan od najboljih krajnje je upitan...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. studeni 2021. 14:47

Bruno Petković je sasvim solidno odradio svoje minute na Poljudu. Kad je ušao na utakmici protiv ruske selekcije, Hrvatska je u napadu postala opasnija. Bogme smo se ubrzo zapitali zašto Petko nije ušao prije, trebao je takav igrač koji se može hrvati s ruskom obranom. Imao je jedan odličan udarac glavom koji je zaustavio ruski vratar, jednom je sjajno za udarac gurnuo povratnu loptu Brozoviću...

Nije jako natekao

No, Petković se potkraj utakmice s Rusijom ozlijedio, nastradao mu je gležanj. U ponedjeljak je već bio na dvosatnoj terapiji u Maksimiru, gležanj mu je jako bolan. Sreća u nesreći jest što nije jako natekao. Ipak, da je trebao trčati, Petković ne bi mogao. Dobio je bandaže, dobio je lijekove, terapija je odmah krenula. S time se pokušava spriječiti daljnje oticanje gležnja.

Hoće li moći zaigrati u velikom subotnjem derbiju s Osijekom? Pa, recimo, bit će to velika trka s vremenom. Da Petković nema čvrste gležnjeve, onaj start mogao mu je sve pokidati. Kako je sve izgledalo, Bruno je još i dobro prošao. No, dva dana još će morati biti na terapiji. Vrlo je upitno hoće li moći zaigrati u derbiju s Bjeličinom momčadi u subotu. A i ako bude igrao, neće moći biti na sto posto kapaciteta jer sigurno neće trenirati dva, možda i tri dana, pa ukoliko se Krznar i odluči za njega, sigurno će biti “pod ručnom”. Znamo da vijest nije dobra za Dinamove navijače, ali nije sigurno niti da će zaigrati protiv Genka. To će se znati tek za dva-tri dana.

U tom razdoblju može ozljeda otići na gore, ali isto tako i na bolje, čemu se svi u plavom domu nadaju. A može ostati i na istom... Uvijek treba nekoliko dana da se utvrdi stupanj i težina ozljede. Jasno, vole u Dinamu kad u klubu imaju toliki broj reprezentativaca, ali nakon svake reprezentativne akcije primaju se za glavu. Gotovo uvijek s raznih reprezentativnih okupljanja stignu neki ozlijeđeni igrači. Sada se, eto, pojavio Petković, a stigla je i vijest da se u mladoj U-21 vrsti ozlijedio Marko Bulat. Dobio je jak udarac i natekao mu je gornji dio stopala!

Bulatov hematom

Hematom mu mijenja boje, ne može puknuti loptu. On za razliku od Petkovića nije stigao u Maksimir, ostao je na terapijama u mladoj vrsti, koju čeka ogled s Austrijom u europskim kvalifikacijama. Peh za pehom za Modre, i to baš sad pred velike utakmice s Osijekom i Genkom, a najgore je vjerojatno Damiru Krznaru. Sve oči uprte su u njega, a njegova momčad je opterećena brojnim ozljedama. Ademi, Petković, Jurić, Čop... Prije toga bio je ozlijeđen Perić.

Ademi sve bolje

Krznar o tome šuti, ne želi si stvarati bilo kakav alibi. No, ima jedna istina. Nakon svake stanke zbog raznih reprezentativnih nastupa u Dinamu ne mogu doći k sebi. Recimo, kad se god Sadegh Moharrami vrati iz Irana, ima problema s koljenom. Da, definitivno, reprezentativne akcije unište Dinamo! Modri imaju ogroman broj igrača u nacionalnim vrstama, a kad se vrate dolaze s nekim problemima. Svi dinamovci igraju punim kapacitetima za svoje nacionalne vrste, kažu nam u plavom klubu da bi se, recimo, “Moharrami ubio za Iran”. Sad je, zacijelo, svakome jasno zašto Krznar toliko rotira momčad. Ponekad je zaista prisiljen to raditi jer mnoge rotacije diktiraju ozljede.

Ipak, ima i dobrih vijesti na tu temu. Kapetan Arijan Ademi bi protiv Osijeka trebao biti u konkurenciji. Nije još sposoban za igrati svih devedeset minuta, ali moguće jest da dobije neku minutu ako će biti potrebno.

Linker
27. travanj 2024 06:53