Situacija nakon Musinog pogotka

 SCREENSHOT/TWITTER
U VELIKOJ FORMI

VIDEO: Hrvat prestigao Messija i izazvao potpuni kaos! Razbjesnio je suparnike, pljuštali kartoni

U strijelce se osim Petra Muse upisao i Monsef Bakrar, bivši igrač Istre 1961 i nesuđeni dinamovac
Piše: SNObjavljeno: 18. srpanj 2024. 07:35

Petar Musa živi američki san. Hrvatski topnik početkom veljače preselio je "preko bare", potpisao za FC Dallas, a u posljednjih mjesec dana isporučio je čak devet pogodaka.

Mrežu je zatresao i noćas, u pobjedi svoje momčadi protiv Austina 3-1, kada je u 56. minuti poentirao s bijele točke, a zatim i izazvao potpuni kaos na terenu. Naime, Musa je izborio kazneni udarac nakon što je pogodio suparničkog igrača u ruku, a zatim je pristupio izvođenju penala. Njegov pokušaj obranio je Brad Stuver, međutim, nakon VAR provjere, potvrđen je raniji izlazak suparničkog vratara s gol-linije, zbog čega je ponovljen udarac s bijele točke.

Musa je u drugom pokušaju bio nemilosrdan, vratar nije imao šanse, ali tek tada je nastao pravi šou. Zbog nekih ranijih trzavica, očito, hrvatski napadač unio se u lice jednom od igrača Atlante, nešto mu žestoko poručio u lice, a tada su se u priču umiješali i ostali igrači.

image

Trenutak nakon pogotka

SCOTT COLEMAN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Hrvat je ekspresno zaradio žuti karton, a dok je on s jednim dijelom momčadi slavio pogodak, u daljini je nastala nova gužva, naguravanje i, čini se, neki udarac, jer je jedan od igrača Dallasa pao na pod, da bi sudac, nakon nove VAR provjere, uručio crveni karton Sebastiánu Driussiju, igraču Atlante. U osam minuta oko pogotka, podijeljeno je ukupno pet žutih i jedan crveni karton.

Cijelu situaciju pogledajte OVDJE.

Sjajan golgeterski niz Musa je započeo 20. lipnja protiv Minnesote, zabivši hat-trick, a nakon toga zabijao je u još šest utakmica, odnosno, od posljednjih osam utakmica u kojima je igrao, u čak sedam je bio strijelac.

Trenutačno je na 13 pogodaka u sezoni MLS-a, čime je peti strijelac lige, a sinoćnjim pogotkom na listi je prestigao i Lionela Messija, koji ima jedan manje. Pri vrhu liste najboljih strijelaca je i Christian Benteke, bivši napadač Liverpoola i belgijske reprezentacije, koji je na 16 pogodaka.

Strijelac u sinoćnjoj utakmici, u remiju svog NY Cityja protiv Atlante (2-2), bio je i Monsef Bakrar. Bivši igrač Istre 1961, koji je bio na korak do potpisa za Dinamo, zabio je svoj treći pogodak u tekućoj sezoni.

Linker
07. rujan 2024 10:31