Luka Ivanušec i Yankuba Minteh

 MAURICE VAN STEEN Afp
POBJEDA 3:0

VIDEO: Ivanušec u dobroj formi. Asistencijom povukao Feyenoord prema pobjedi, smanjen zaostatak za vrhom

Hrvatski reprezentativac je asistirao za prvi gol na utakmici
Piše: HinaObjavljeno: 10. ožujak 2024. 22:11

U posljednjem susretu 25. kola nizozemskog nogometnog prvenstva Feyenoord je na stadionu De Kuip pobijedio Heracles sa 3:0 smanjivši zaostatak za vodećim PSV Eindhovenom na 10 bodova.

Aktualni nizozemski prvak je poveo u 28. minuti golom Yankuba Minteha na asistenciju hrvatskog reprezentativca Luke Ivanušeca. Na 2:0 je povećao Santiago Gimenez u 41. minuti, a konačnih 3:0 postavio je u 73. minuti Igor Paixao koji je u igru ušao dvije minute ranije umjesto Ivanušeca.

IVANUŠECOVU ASISTENCIJU POGLEDAJTE OVDJE.

Ajax je nastavio "prosipati" bodove odigravši pred svojim navijačima 2:2 protiv Fortune Sittard.

"Kopljanici" su poveli u 8. minuti golom Kennetha Taylora, no gosti su u drugom dijelu okrenuli rezultat golovima Deroyja Duartea (49) i Kaja Sierhuisa (66). Ajax je u 88. minuti uspio izjednačiti, a gol je postigao Brian Brobbey.

Josip Šutalo je odigrao cijeli susret za Ajax, Borna Sosa je igrao do 62. minute, dok Jakov Medić nije ulazio u igru. Kod Fortune je Alen Halilović ostao na klupi.

Lider PSV je u petak na gostovanju pobijedio Go Ahead Eagles sa 1-0, a gol odluke je zabio Sergino Dest u desetoj minuti.

PSV vodi na ljestvici sa 69 bodova, Feyenoord ima 59 bodova, Twente je treći sa 53 boda, AZ Alkmaar na četvrtom mjestu ima 46 bodova, dok je Ajax peti sa 40 bodova.

Linker
26. travanj 2024 01:07