Jose Mourinho

 CHARLY TRIBALLEAU Afp
SVI SU OSTALI U ČUDU

VIDEO: Jose Mourinho neuobičajenim potezom ponizio Hrvata? Od slavnog Portugalca ovo nitko nije očekivao

Portugalski stručnjak je svoj potez morao pojasniti i četvrtom sucu
Piše: SNObjavljeno: 13. kolovoz 2023. 10:08

Roma je u prijateljskoj utakmici pobijedila albanski Partizani s 2:1. Riječ je o klubu kojeg s klupe vodi hrvatski trener Zoran Zekić. Susret je, osim solidnog rezultata za Albance, obilježio i nesvakidašnji potez trenera Rome Josea Mourinha.

Mourinho se, kako su prenijele agencije, navodno u jednom trenutku zakačio sa Zekićem, a navodno je razlog svađe bio Houssem Aouar kojeg su suparnički igrači često faulirali. Zbog straha da ne dođe do ozlijede, Portugalac je odlučio Aouara izvaditi iz igre.

Ne bi to bilo ništa neobično da Mourinho prethodno nije napravio svih sedam predviđenih zamjena pa umjesto Aouara nije ušao nitko. Potez Portugalca svi su ispratili u čudu. Ni igraču koji je izlazio nije bilo jasno što se događa, a Mou je sve morao pojasniti i četvrtom sucu.

Mnogi su smatrali da je ovakvim potezom pokazao nepoštovanje prema suparničkom treneru i momčadi.

Iako je prvo izgledalo kao da je Portugalac ponizio hrvatskog trenera, njegov je potez zapravo bio pravi gospodski manevar. Što se zapravo dogodilo pojasnio nam je sam Zekić koji je demantirao agencije koje tvrde da se zakačio s Mourinhom. Zekićevo objašnjenje događaja na terenu pogledajte OVDJE.

Linker
10. svibanj 2024 01:07