VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
NAJBOLJI IGRAČ TURNIRA

VIDEO: Livaja ispao, a show na kraju ukrao drugi hajdukovac! Gripe su mu skandirale kao nikada na Poljudu

Bio je to šlag na tortu večeri u kojoj je Jakoliš oteo malo slave Livaji: Vrati seeee! Javi seeee!‘
Piše: Davor Burazin/HinaObjavljeno: 26. prosinac 2021. 19:50

FINALE: KAURI – VIVAS BAR 3:1 (1:0 - Jakoliš (10), 2:0 - Bosančić (14), 2:1 - Vulikić (19), 3:1 - Moro (40)

SPLIT Velika dvorana SC Gripe. Gledatelja 4.000. Suci: Babić i Rajčić.

KAURI: Antonio Ježina, Duje Reić, Domagoj Bradarić, Filip Krovinović, Nikola Pokrivač, Ivo Grbić, Špiro Peričić, Dino Skorup, Ivan Ćalušić, Marin Jakoliš, Filip Ozobić, Nikola Moro, Lovre Kalinić, Anthony Kalik, Petar Bosančić, Borna Gojo. Voditelji: Branimir Merčep, Matej Parlov. Trener: Armando Marenzi.

VIVAS BAR: Luigi Mišević, Nenad Pralija, Darko Butorović, Dario Šimić, Igor Musa, Roko Šimić, Jakov Medić, Mate Bilić, Šimun Hrgović, Roko Jureškin, Hrvoje Vejić, Danijel Pranjić, Marko Brkljača, Stipe Vulikić, Niko Đolonga, Luka Pralija. Voditelj: Vlatko Đolonga. Trener: Darko Miladin.

Momčad Kaurija pobjednik je 19. izdanja humanitarnog malonogometnog turnira "Četiri kafića" u Splitu, na kojemu tradicionalno nastupa niz sadašnjih i bivših hrvatskih nogometnih zvijezda. U finalu je Kauri svladao Vivas s 3:1.

Za Kauri su golove dali Hajdukov igrač na posudbi u Šieniku Marin Jakoliš, igrač moskovskog Dinama Nikola Moro i nekadašnji igrač Hajduka Petar Bosančić, dok je strijelac za Vivas bio Stipe Vulikić. Zvijezda splitskog Hajduka je na ovom turniru igrao i za Antique i za Kauri, a u sastavu pobjednika je nastupio i tenisač Borna Gojo.

image

Borna Gojo

VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

U polufinalu je pred prepunim splitskim Gripama Kauri s 7:4 nadigrao Camel, dok je Vivas pobijedio Antique s 3:2.

Iako su bili najavljeni, na turniru se nisu pojavili hrvatski izbornik Zlatko Dalić, Ivan Perišić i Robert Prosinečki.

image

Igrač turnira Marin Jakoliš

VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

A Marko Livaja je od nedjelje vlasnik jednog neobičnog rekorda, karizmatični lider renesanse Hajduka uspio je - na zadovoljstvo krcate Velike dvorane na Gripama - zaigrati za tri momčadi na 19. izdanju turnira “Četiri kafića - Memorijal Dino Petrinović”. Njegova je momčad Antique Bar ispala u polufinalu, a kako je pravilno procijenjeno da je on bio najveći magnet za gledatelje, tako je u djelo provedena ideja da Hajdukova desetka u finalu igra za oba sastava. U prvom za Vivas Bar, u drugom za Kauri.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

Nije Livaja bio jedina zvijezda. Odmah do njega zvjezdane trenutke doživio je Marin Jakoliš, napadač Hajduka na posudbi u Šibeniku:

- Vrati seeee! Javi seeee! Ajde, ajde, ajde, Marineee! Oćemo Marina, oćemo Marina…

image

Slavlje Kaurija

VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

Gripe su skandirale Jakolišu kao nikada na Poljudu, možda se doista vrati za drugi dio prvenstva i pokaže kao presudan kotačić u borbi za prvaka Hrvatske. To bi bio scenarij iz snova, ali priča se zakotrljala na Gripama, možda je sve čuo i sportski direktor Bijelih Mindaugas Nikoličius.

"Ovo nisam očekivao! Nisam vjerovao da se ovo u Splitu može dogoditi meni. Hvala im što su me podržali, veselimo se skupa!", rekao je igrač turnira u velikom slavlju.

"Preporodio sam se. Dobio sam ono što mi je nedostajalo tih godina. Mislim da s pravom mogu reći da samo odigrao dobru polusezonu".

Kao šlag na tortu večeri u kojoj je Jakoliš oteo malo slave Livaji, Šibenčanin je proglašen za najboljeg igrača turnira. I nije nategnuto, nego zasluženo. Najbolji među jednakima.

Kauri je po šesti put osvojio turnir, dakle, gotovo trećinu održanih i sve to u posljednjih deset godina. Ili su im voditelji majstori u privlačenju igrača, ili su im treneri majstori za slaganje taktike, kakav god recept bio, Kauri je uspješan i efikasan. Osim što su dali najboljeg igrača Jakoliša, imali su i najboljeg strijelca Nikolu Moru, dok je za najboljeg vratara proglašen mladi Luigi Mišević iz Vivas Bara.

image

Nikola Moro

VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

Nemojmo zaboraviti ono najvažnije, ono zbog čega se ovaj ekshibicijski turnir igra od 2001. godine. Prije svega je humanitarnog karaktera, prikupljen novac uvijek se uplaćuje Centru Mir u Rudinama. S vremenom je turnir postao nezaobilazna zabava za Stjepanovo, selio se s Gripa do Spaladium Arene, pa natrag na Gripe. U nekakvo prirodno okruženje. Ovo je 19. izdanje očekivano prošlo u znaku Marka Livaje i kao potpuno iznenađenje s pečatom Marina Jakoliša.

U finalu je Kauri baš preko Jakoliša poveo u 10. minuti, da bi Petar Bosančić povisio na 2:0 u 14. minuti. Prije i poslije toga je već umorne veterane Vivas Bara na životu održavao Luigi Mišević, a eliksir im je ulio Stipe Vulikić smanjivši na 2:1 pred kraj poluvremena. U nastavku je dugo stajao taj rezultat, neizvjesnost je potrajala sve dok Vivas Bar nije izvukao vratara, pa Nikola Moro ukrao loptu i ušetao se u prazan gol na isteku 40. minute.

Ako je vjerovati organizatorima, sljedeće godine, jubilarno 20. izdanje bilo bi i posljednje.

- Ne znam, vrlo moguće - ostavio je tračak nade da to neće biti tako glavni organizator Damir Karaman.


Uz Livaju, zvijezda večeri bio je Marin Jakoliš. S tribina mu se gotovo neprestano skandiralo, vikalo: Marine, Marine!

Jakoliš je dvostruki slavljenik. Baš danas mu je rođendan, a za poklon je dobio titulu 'MVP-ja'. Zasluženo, priznajemo. Za napadačem „bijelih” na posudbi u Šibeniku, polusezona je iz snova.

- Preporodio sam se. Dobio sam ono što mi je nedostajalo tih godina. Mislim da s pravom mogu reći da samo odigrao dobru polusezonu.

Linker
23. travanj 2024 08:09