Andrew Milligan/pa Images/profimedia
GOLIJADA NA IBROXU

VIDEO Odigran je jedan od najluđih Old Firm derbija: Preokreti, penali, poništeni golovi i triler u završnici

U 32. kolu škotskog nogometnog prvenstva odigran je jedan od najvećih svjetskih derbija
Piše: SNObjavljeno: 07. travanj 2024. 14:59

Škotski Rangersi su, u jednom od najvećih derbija na svijetu, u 32. kolu škotske nogometne lige ugostili najveće rivale Celtic.

Old Firm derbi još nije ni započeo, a gosti su već poveli. U prvoj minuti Maeda je šokirao domaćina i doveo Celtic u vodstvo nakon što je dojurio kao brzi vlak i pokraj domaćeg braniča opalio loptu prema golu. Golman je očekivao dodavanje vlastitog igrača, a morao je po loptu u mrežu.

GOL ZA VODSTVO POGLEDAJTE OVDJE.

U 34. minuti gosti su udvostručili svoje vodstvo. Iz penala je zabio O‘Riley i s 0:2 se otišlo i na odmor.

GOL ZA 0:2 POGLEDAJTE OVDJE.

Iako je Celticu pripalo prvo poluvrijeme, u nastavku su u susret puno bolje ušli Rangersi. U 53. minuti sudac je dobio signal iz VAR sobe i za dvije minute dosudio penal za Rangerse koji su imali priliku smanjiti zaostatak. Tu priliku nije propustio Tavernier koji smanjuje vodstvo gostiju.

GOL ZA 1:2 POGLEDAJTE OVDJE.

Ekspresno su Rangersi zabili i drugi svoj gol. Dessers je prošao obranu i prevario golmana i izjednačio, te tako izazvao erupciju oduševljenja u 57. minuti. Ipak, slavlje navijača i igrača Rangersa nije dugo trajalo. Sudac je konzultirao VAR i poništio gol zbog prethodnog prekršaja.

Sama završnica susreta ponudila je pravi spektakl. Najprije je Rangers u 86. minuti stigao do izjednačenja. Sima je opalio s ruba šesnaesterca, a netko je skrenuo loptu pokraj nemoćnog vratara gostiju.

GOL ZA 2:2 POGLEDAJTE OVDJE.

Slavlje domaćina nije ni završilo, a već je došlo do nove promjene rezultata. Idah je u 88. minuti na drugoj strani primio loptu na rubu šesnaesterca i pospremio ju u donji desni kut za veliko slavlje gostiju.

GOL ZA 2:3 POGLEDAJTE OVDJE.

Ipak, ni tu nije bio kraj uzbuđenjima. U trećoj minuti sučeve nadoknade vremena ponovno se zatresla mreža. Ovoga puta Rangersi su zabili za novo izjednačenje. Dobru akciju domaćina završio je Matando i tako postavio konačnih 3:3.

GOL ZA 3:3 POGLEDAJTE OVDJE.

Old Firm derbi još jednom nije razočarao. Vidjeli smo šest golova, puno preokreta, dva penala, poništen pogodak i još puno toga što nogomet čini najzanimljivijim sportom na svijetu. Dodajmo samo i to da Borna Barišić nije ulazio u igru kod domaćeg sastava.

Linker
21. travanj 2024 03:41