Nogometaši Alcoyana
 SCREENSHOT
ERUPCIJA ODUŠEVLJENJA

Video: Pogledajte slavlje igrača španjolskog trećeligaša kad su doznali da će igrati protiv Real Madrida

Maleni Alcoyano imat će priliku protiv kraljevskog kluba u šesnaestini finala Kupa kralja.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. siječanj 2021. 16:52

Videozapis kojeg možete pogledati na dnu teksta zapravo predstavlja esenciju nogometa. A i ujedno odgovara na pitanje zašto volimo kup-natjecanja. Naime, španjolski trećeligaš Alcoyano, momčad koja se dakle, natječe u Skupini 3 španjolske Segunde B, danas je saznala da će u šesnaestini finala Kupa kralja igrati protiv madridskog Reala.

Dvoboj je to koji će se već 20. ili 21. siječnja odigrati na njihovom malom stadionu imena El Collao, kapaciteta 4.850 mjesta u Alicanteu. Naravno, kapacitet tribina za ovu priliku nije bitan, s obzirom da će se igrati bez gledatelja, ali Alcoyano, klub koji je osnovan davne 1928. godine, imat će priliku zaigrati protiv jednog od najboljih svjetskih nogometnih klubova.

Doduše, već su se triput Alcoyano i Real sastali u Kupu, prvi put 1946. godine, a drugi put nedavno, 2012.

Pratio se u klupskim prostorijama ždrijeb šesnaestine finala koji se održao u madridskom sjedištu Španjolskog nogometnog saveza (RFEF), a ovo je reakcija igrača Alcoyana kada su saznali da će igrati s Realom... Podsjetimo, u drugom kolu Kupa Alcoyano je već izbacio jednog člana Primere, Huescu.

Linker
26. travanj 2024 06:35