MAXI FRANZOI Agif Via Afp
UBOJIT I S 36 GODINA

VIDEO: Šou Luisa Suareza! Hat-trick u 20 minuta za totalni preokret u ludoj utakmici

Legendarni Urugvajac još je jednom odigrao utakmicu za pamćenje
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 10. studeni 2023. 09:22

Dvadeset minuta trebalo je Luisu Suarezu za hat-trick, njegov prvi još od jeseni 2018. kada je s tri gola uništio madridski Real. Suarez nije nije samo na svojim leđima Gremio odvukao do 4:3 pobjede na vrućem terenu Botafoga nego i na vrh ljestvice. Iako se još u 50. minuti nije činilo tako. Domaćini su vodili 3:1 i, činilo se tada, imali utakmicu pod kontrolom, ali onda je na scenu stupio Suarez.

Prvi gol je zabio u 50., tri minute kasnije još jedan, a točku na sjajnu večer i veliki preokret stavio je u 70. Desetak minuta kasnije teren je napustio uz ovacije.

Otkako je potpisao za Gremio početkom 2023. uskoro 37-godišnji Suarez zabio je 23 gola u 48 utakmica. "El Pistolero" je također i 16 puta asistirao svojim suigračima za pogodak. Iako pitanje je koliko će još dugo s njima dijeliti svlačionicu. Naime, sve su glasnije špekulacije kako će od siječnja opet dijeliti svlačionicu sa suigračima iz trofejne generacije Barcelone, odnosno priključiti se Lionelu Messiju, Sergiju Busquetsu i Jordiju Albi u Inter Miamiju.

Linker
07. svibanj 2024 09:23