RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
NADMOĆ PAOK-a

Video: Tuga na Rujevici, Rijeka bez Europe! Grci tresli vratnice i grede pa zabili dva komada za slavlje

Rijeka je u play-offu KL-a na Rujevici s 2:0 izgubila od PAOK-a i oprostila se od Europe
Piše: Sportske novosti/Predrag JurišićObjavljeno: 26. kolovoz 2021. 22:06

RIJEKA - PAOK 0:2 (El Kaddouri 10', Murg 80')

RIJEKA (3-4-3): Prskalo - Escoval, Krešić, Galović (od 71. Vučkić) - Tomečak (od 81. Bušnja), Pavičić, Lepinjica (od 46. Selahi), Vukčević (od 46. Čerin) - Ampem, Abass, Drmić (od 84. Obregon)

PAOK (4-2-3-1): Paschalakis - Taylor, Varela, Crespo, Vieirinha - Kurtić (od 76. Esiti), Schwab (od 90.+3. Augusto) - Živković, Biseswar (od 76. Kagawa), El Kaddouri (od 67. Murg) - Swiderski

Rijeka - stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 6 720. Sudac: Sergij Bojko (Ukrajina)


Rijeka nije uspjela, ostala je bez europske jeseni, nije uspjela na uzvratu doigravanja za ulazak u Konferencijsku ligu materijalizirati obećavajući 1:1 rezultat iz prve utakmice u Solunu. Štoviše, Grci su na prepunoj Rujevici, pred oko 7000 gledatelja, pobijedili 2:0 (1:0) i osigurali prolaz. Posve zasluženo, od četiri odigrana poluvremena, PAOK-u su pripala tri. Grčki je doprvak bolja momčad, nametnuo se i u gostima, iskusni gostujući igrači nisu zadrhtali u grotlu Rujevice, opet su se nametnuli i diktirali ritam utakmice. Rano su poveli i usmjerili vodu na svoj mlin, pogodili su u tri navrata i okvir riječkih vrata, nikakve zamjerke nema pobjedi gostiju.

Malo se toga može zamjeriti i Riječanima, jednostavno su izgubili protiv boljeg sastava, a za utjehu u klupsku će blagajnu UEFA Riječanima doznačiti 750.000 eura...

Nakon prvih 45 minuta dvoboja na Rujevici ostao je dojam kao da je nastavljena solunska utakmica... PAOK je, naime, opet dominirao, držao je niti igre, bio je kudikamo opasniji i organiziraniji, na kraju i efikasniji. Rijeka je opasno živjela od samoga početka, već u 6. minuti Grci su izveli dva opasna uzastopna napada u kojima su uzdrmali okvir riječkih vrata.

Najprije je Stefan Schwab opalio s 20-ak metara i uzdrmao lijevu Prskalovu vratnicu tik do grede, a u nastavku te akcije lopta je došla do El Kaddourija, koji je s desetak metara pogodio gredu!

Video ove situacije pogledajte OVDJE.

Ti su opasni napadi bili zapravo samo naznaka onoga što je uslijedilo, budući da se u 10. minuti zatresla mreža Rijeke. Strijelac je, nakon maestralnog dodavanja austrijskog reprezentativca Schwaba, bio belgijski Marokanac El Kaddouri.

Video prvoga pogotka pogledajte OVDJE.

Taj je pogodak, dakako, udahnuo još više samopouzdanja gostima, a Riječani su dobili dodatne „utege”. Razigrao se PAOK, ovaj put nije bezglavo jurio prema vratima Rijeke kao u Solunu kad je pošto-poto želio izjednačiti. Grčki je doprvak bio mirniji, akcije su bile smišljenije, a čestom promjenom mjesta nogometaši PAOK-a unosili su nered u obranu domaćina. Biseswar je nerijetko bio na lijevom krilu, a El Kaddouri u sredini, Schwab i Kurtić kontrolirali su sredinu i Rijeka je jedva disala.

Prvu je prijetnju Grcima uputio Tomečak u 19. minuti udarcem s 20-ak metara, lopta je otišla pokraj vrata. Velikih su problema Riječani imali u iznošenju lopte sa svog dijela travnjaka, gosti su visokim presingom zaustavljali u začetku pokušaje stvaranja organiziranih napada domaćina, pa je Rijeci preostalo samo preskakanje igre.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Nakon Abassova udarca s 20 metara u 32. minuti, kad je lopta otišla metar pokraj vrata, Rijeka je došla do daha i pet minuta kasnije bila je najbliže pogotku. U protunapadu je Abass s desnoga boka ubacio loptu na peterac PAOK-a, natrčao je Tomečak i opalio preko vrata! Bio je to „zicer”, neiskorišteni „zicer” za izjednačenje, a Riječani su potom reklamirali sucu Boiku da je nakon Abassova ubacivanja lopta pogodila Schwaba u ruku, ali ukrajinski je arbitar samo odmahnuo rukom. A četiri minute prije odlaska na odmor, El Kaddouri je tukao s 30 metara i Prskalo je vršcima prstiju dodirnuo loptu i odbio je u gredu, treći put zatresao se okvir riječkih vrata u prvih 45 minuta...

U poluvremenu je trener Rijeke Goran Tomić u svlačionici ostavio Vukčevića i Lepinjicu, na travnjak su ušli vezni igrači Selahi i Čerin. Bilo je jasno da je Rijeka u prvom dijelu izgubila bitku na sredini travnjaka, pa je sad Tomić ojačao „centralu” s igračem više u sredini nego što ga je imao u prvih 45 minuta. Činilo se početkom drugoga poluvremena da pritisak gostiju više nije bio tako jak, nisu „skrivali loptu” kao u prvom dijelu, a u 55. minuti Selahi je dobro tukao s 20 metara, no lopta je otišla metar pokraj desne vratnice jedinoga Grka u početnih 11 grčke momčadi, vratara Paschalakisa.

Video drugoga pogotka pogledajte OVDJE.

Zbog ozljede mišića igru je u 67. minuti napustio do tada najopasniji i najbolji igrač PAOK-a, Omar El Kaddouri, a tri minute kasnije Tomić je izvadio srednjeg braniča Galovića i uveo napadača Vučkića. Nije bilo više vremena za čekanje, trebalo je jurnuti po taj izjednačujući pogodak, pokušati ga postići makar i „na silu”. Rijeka se oslobodila pritiska, međutim teško je organizirala napadačke akcije, rijetko je probijala taj defenzivni blok gostiju.

No, sve je bilo gotovo deset minuta prije kraja, kad je Murg zabio drugi gol za PAOK i zapečatio pobjedu gostiju, rastuživši pune tribine Rujevice...

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix


KRAJ UTAKMICE!

90'+3 - Izlazi Schwab, mijenja ga Augusto.

90' - Igrat će četiri minute sudačke nadoknade.

89' - Murg je 'požutio' zbog povlačenja Ampema koji je prijetio inicirati novi napad.

84' - Ne odustaje Tomić, uvodi Obregona umjesto Drmića.

81' - Nova promjena kod Rijeke. Ulazi Bušnja, na klupu će Tomečak.

80' - GOL! Escoval je prodao jednu loptu, a Grci iz takve situacije ne griješe... Kagawa je kratko proslijedio za Murga koji neometan s vrha šesnaesterca pogađa za 2:0.

Video ove situacije pogledajte OVDJE.

76' - Biseswar i Kurtić idu iz igre, ulaze Japanac Kagawa i Nigerijac Esiti.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

74' - Drmić je bio u sjajnoj situaciji, no dao si je predug for, Paschalakis je bio brži i još ga je napadač Rijeke zakačio nogom te pritom dobio žuti karton.

71' - Novi Tomićev potez. Izlazi Galović, mijenja ga ofanzivac Haris Vučkić.

68' - Prijeti Rijeka! Ampem ubacuje, a Tomečak atraktivno pokušava iz voleja... nažalost, samo do kornera.

67' - Promjena kod Grka. Murg umjesto El Kaddourija.

64' - Nova šansa za PAOK! Udarce Biseswara i Živkovića blokirao je Galović te time spriječio gotovo siguran pogodak...

62' - Armada je sada intenzivirala svoje navijanje, traži od igrača Rijeke veće zalaganje i trku. Bolje to sada izgleda u odnosu na prvo poluvrijeme, no to 'bolje' zasad jednostavno nije dovoljno. Vrijeme curi.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

60' - Swiderski je izgubio živce nakon duela s Galovićem, opsovao je nešto ukrajinskome sucu i opravdano dobio žuti karton.

55' - Sjajna prilika za Rijeku! Ampem je centrirao s lijeve strane, Varela glavom odbio izvan kaznenog prostora, a na to je naletio Selahi i opalio izvana - prošlo je to samo par centimetara pored vratnice!

- službeni spiker objavio je da je na tribinama Rujevice 6 720 gledatelja.

50' - Galović je 'požutio' zbog prekršaja na Swiderskom.

48' - Došlo je do gadnog sudara Tomečaka i Vierinhe u jednoj borbi za loptu, opet tu ima posla za liječničku službu...

46' - Vraćamo se na Rujevicu. Goran Tomić napravio je dvije izmjene. U svlačionici su ostali Lepinjica i Vukčević, priliku dobivaju Lindon Selahi i Adam Gnezda Čerin. U momčadi PAOK-a nema promjena.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Grčki je PAOK kao veliki favorit ušao u ovaj uzvrat i zasad je tu ulogu u potpunosti opravdao. Vrlo rano su Grci poveli kada je mrežu zatresao El Kaddouri, a osim pogotka triput se tresao riječki okvir gola. Rijeka nema inicijativu, teško dolazi do posjeda, a najaktivnijemu i najopasnijemu igraču Issahu Abassu opasno 'visi' drugi žuti karton. Vrijeme je da trener Goran Tomić promijeni ritam susreta, jer rezultat je i dalje aktivan, Riječani se još uvijek mogu nadati prolazu.

45' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

43' - Abass opet radi prekršaj, i to u napadu u suparničkom petercu, a Grci traže drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton. Morat će u poluvremenu Goran Tomić naći plan B.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

42' - Opet pokušava Drmić, ali nije bilo siline u tom udarcu s ruba šesnaesterca, bez poteškoća to hvata Paschalakis.

41' - I OPET SE TRESE GREDA! El Kaddouri je opalio iz daljine, a Prskalo dira taj pokušaj vršcima prstiju i lopta se zaustavila na gredi... šok za šokom.

Video novog pokušaja El Kaddourija pogledajte OVDJE.

37' - ZICER NAD ZICERIMA PROMAŠIO JE SADA TOMEČAK! Abass je centrirao s desne strane i idealno, ma savršeno, poslužio veznjaka Rijeke, a ovaj - potpuno sam pred golom - šalje loptu na tribine! Žalili su se pritom Riječani da je netko prilikom centaršuta dirao loptu rukom, međutim sporedno je to sad, moraju se ovakve šanse realizirati...

36' - Opasno visi Rijeka! Escoval je skrivio prekršaj u zoni udarca, a Vierinha je to izveo i srećom prebacio cijeli gol.

32' - Evo konačno i opasne Rijeke! Lijepu su akciju odgirali Riječani - Pavičić za Drmića, Drmić povratnu za Abassa, a ganski napadač gađa rašlje i prolazi to malo pored gola!

29' - Swiderski stvara novu opasnu situaciju u šesnaestercu Rijeke, trojica su bila na njemu i jedva su to nekako zajedničkim snagama uspjeli zatvoriti... teško se Rijeka sastaje s loptom, rijetko dolazi do posjeda i zasad to ne izgleda dobro.

26' - I opet prijete Grci, a Prskalo izlazi na vrijeme i izbija to izvan šesnaesterca... ponovno PAOK dominira.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

21' - Došlo je sada do naguravanja Crespa i Abassa. Abass je reagirao impulzivno i krenuo je raspravljati se s gostujućim braničem, a ukrajinski sudac sve je smirio solomonskom odlukom, obojica su prošli samo s usmenim opomenama i podsjećanjem napadača Rijeke da već ima žuti karton.

19' - Evo napokon i Rijeke! Tomečak je s loptom prešao pola terena i zatim uputio udarac s dvadesetak metara. Išlo je to daleko od gola, ali barem smo vidjeli inicijativu Riječana.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

16' - Uhh, ovo je bilo ružno... Taylor je u jednom duelu laktom u lice udario Galovića. Galović se odmah srušio na tlo i zatražio liječničku pomoć, a Taylor je dobio žuti karton. Galović je trenutno izvan terena. Dobro je, vratio se u igru, srećom bit će sve u redu.

14' - Issah Abass je nepotrebno s leđa srušio Swiderskog i opravdano dobio prvi žuti karton na utakmici.

10' - GOL! Kurtić je lijepo 'podvalio' za El Kaddourija iza posljednje riječke linije, a Marokanac je pobjegao Escovalu i pogodio mrežu za rano vodstvo Grka... PAOK vodi 1:0.

Video gola pogledajte OVDJE.

6' - VRATNICA I GREDA U ISTOJ AKCIJI! U manje od dvadeset sekundi, točnije unutar samo 12 sekundi, trese se okvir gola Rijeke... prvo je Schwab tukao izvana i pogodio vratnicu, Prskalo je tu ostao ukopan, a u nastavku El Kaddouri pogađa gredu! Zamukle su rujevičke tribine na sekundu...

Video ove situacije pogledajte OVDJE.

2' - Evo Grka u šansi... Taylor je probio desni bok nakon lijepe kombinacije gostiju, no Ampem se vratio i požrtvovno uklizao - u pravi trenutak!

1' - Počela je utakmica na Rujevici. SRETNO, RIJEKA!!!

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix


19.30: Večerašnju utakmicu sudit će 44-godišnji ukrajinski sudac Serhiy Boyko.

image
PRO SHOTS PHOTO AGENCY/DDP USA/PROFIMEDIA Pro Shots Photo Agency/Ddp Usa/Profimedia

18.50 Uoči utakmice iz Rijeke su izdali jedno upozorenje za navijače.

>>> Stigli su sastavi! Kod Riječana formacija će biti 3-4-3 s Drmićem koji će ipak krenuti od prve minute. Na klupi je ostao Čerin, u odnosu na najave.


Linker
21. travanj 2024 02:23