Slavlje igrača Man. Cityja

 JUSTIN TALLIS Afp
OVO SE ISPLATI VIDJETI

VIDEO: Za povijest! Pet golova Haalanda, četiri asistencije De Bruynea, pa neviđena ‘eksplozija‘ - Kovačića!

Momčad Pepa Guardiole došla je na Kenilworth da bi potopila domaćine
Piše: SNObjavljeno: 27. veljača 2024. 22:42

Susret osmine finala FA Kupa između Lutona i Manchester Cityja ponudio je pravi spektakl! Građani su došli na Kenilworth Road da bi potopili inače i novog člana Premier lige sa 6:2.

Točnije, učinila je to ubojita kombinacija Kevin de Bruyne - Erling Haaland. Belgijac je u čak četiri navrata servirao za pogodak norveške mašine! Haaland je na De Bruyneova dodavanja zabijaou 3., 18., 40. i 55. minuti, a onda mu je Bernardo Silva namjestio i peti zgoditak u 58. minuti.

image

Erling Haaland

JUSTIN TALLIS Afp

Činilo se, doduše, na trenutak da se domaća momčad vraća u utakmicu kad je Jordan Clark golovima u 45. i 52. minuti doveo Luton Town na samo pogodak zaostatka. Međutim, svaku nadu ubio im je čudesni Norvežanin s dva nova ekspresna gola.

SVE GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

U nevjerojatnoj partiji Guardioline momčadi učinak je ostavio i Mateo Kovačić - hrvatski reprezentativac u 72. minuti zabio je drugi pogodak otkad je odjenuo nebesko plavi dres, i to kakav!

Zapucao je Kova s jedno 20 metara i majstorski probio Tima Krula. To je upravo ono što treneri, i navijači, očekuju od njega ijekom cijele karijere, a večeras je pokazao koliko je ubojit s distance.

Manchester City brani prošlogodišnji naslov, a postao je drugi četvrtfinalist nakon drugoligaša Coventry Cityja koji je u ponedjeljak s 5:0 svladao Maidstone United, klub iz šestog kvalitativnog razreda engleskog nogometa.

FA kup: Leicester do četvrtfinala u produžetku, Newcastle na penale

Leicester City i Newcastle United pridružili su se Manchester Cityju i Coventry Cityju u četvrtfinalu engleskog FA kupa, svladavši svoje suparnike u produžetku, odnosno u raspucavanju s bijele točke.

Nogometaši Leicester Cityja plasirali su se u četvrtfinale kroz dodatnih 30 minuta na gostovanju kod Bournemoutha. Pogodak vrijedan plasmana među osam najboljih momčadi u ovom natjecanju postigao je igrač na posudbi iz lisabonskog Sportinga, 19-godišnji ganski napadač Issahaku Fatawu u 105. minuti.

Newcastle United je gostovao kod Blackburn Roversa, ali na Ewood Parku odluka o pobjedniku nije pala ni u 120 minuta igre. U osnovnih 90 minuta rezultat je bio 1-1. Gosti su poveli u 71. minuti golom Anthonyja Gordona, a u 79. minuti je izjednačio Sammie Szmodics.

U dodatnih 30 minuta nije bilo pogodaka pa se pristupilo odluci u raspucavanju udarcima s 11 metara. Uloga junaka pripala je gostujućem vrataru Martinu Dubravki koji je zaustavio udarac Szmodicsa u prvoj seriji i Dominica Hyama u petoj. Četvorica igrača Newcastlea su bili precizni, što je bilo dovoljno za plasman u četvrtfinale.

FA kup - osmina finala Luton Town - Man. City 2–6 Bournemouth - Leicester 0-1 (produžetak) Blackburn - Newcastle 1-2 (1-1, raspucavanje 3-4) Chelsea - Leeds (sri, 20.30) Nottingham F. - Man. United (sri, 20.45) Wolverhampton - Brighton (sri, 20.45) Liverpool - Southampton (sri, 21.00) Odigrano u ponedjeljak: Coventry - Maidstone 5–0

Francuski kup: Lyon prvi polufinalist, Lovren na klupi

Nogometaši Lyona prvi su polufinalisti ovosezonskog izdanja Francuskog kupa, oni su u četvrtfinalu na svom terenu svladali Strasbourg boljim izvođenjem 11-eraca sa 4-3.

Nakon 90 minuta nije bilo pogodaka pa se odmah pristupilo udarcima s bijele točke, a domaći vratar Lucas Perri odmah je obranio pokušaj Delainea i dao prednost svojoj momčadi. Tu su prednost igrači Lyona sigurnim izvođenjem i držali sve do pete serije kada je kapetan gostiju Perrin promašio čitava vrata čime je dvoboj bio okončan.

Duje Ćaleta-Car odigrao je čitav susret za Lyon kod kojega je Dejan Lovren ostao na klupi.

U srijedu će igrati Rouen - Valenciennes, u četvrtak Le Puy-en-Velay - Rennes, dok je dvoboj Paris SG - Nice zakazan za 13. ožujka. (Hina)

Linker
16. svibanj 2024 17:08