Richarlison u suzama

 ESPN/SCREENSHOT
SLOMIO SE PRED KAMERAMA

VIDEO: Zbog Vatrenih je pao u depresiju i razmišljao o prekidu karijere: ‘Doktor mi je spasio život‘

Poraz od Hrvatske na SP-u ostavio je velik ožiljak na brazilskom reprezentativcu
Piše: SNObjavljeno: 29. ožujak 2024. 12:08

Deveti dan prosinca 2022. godine zauvijek će ostati upamćen kao jedan od najvećih dana u povijesti hrvatskog nogometa - dan kad smo izbacili veliki Brazil sa Svjetskog prvenstva u Katru.

Dok je cijela Hrvatska ludovala i radovala se novom povijesnom uspjehu Vatrenih, Brazilci su plakali. Modrić je tješio Rodryga koji je promašio u prvoj seriji, ostali Marquinhosa koji je promašio u petoj. No, ispostavilo se da to nisu bili igrači koje je najviše pogodio i na kojima je poraz od Hrvatske ostavio najviše traga. To je, bez dvojbe, Richarlison!

image
MARCIO MACHADO/SPP/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Napadač Tottenhama je nakon ispadanja sa SP-a pao u depresiju, nikako nije mogao vratiti formu koja ga je krasila prije Katra i zahvaljujući kojoj je zaradio poziv u reprezentaciju. Koliko je traga to ostavilo na njemu, najbolje pokazuje podatak da je sljedeći gol zabio tek nakon nepunih pet mjeseci, to mu je ujedno bio i jedini do kraja sezone.

Richarlison se sad pred kamerama ESPN-a ponovno prisjetio što je prolazio nakon tog za njega tužnog, a za Hrvate sretnog dana. Kako kaže, razmišljao je čak i o prekidu karijere, a to je tema o kojoj i dalje ne može pričati bez da zaplače...

- Svojem sam ocu, koji je sa mnom ganjao moje snove, rekao da želim odustati. Baš ludo... Puno su me napadali nakon Svjetskog prvenstva, uz privatne probleme kod kuće, sve je to jako utjecalo na mene. Premda sam se činio psihički snažnim, nakon SP-a sve se doimalo kao da se raspada.

image
PEDRO MARTINS Agif Via Afp

- Terapeut mi je, sviđalo mi se to ili ne, spasio život. Prije sam imao predrasude, da je to za slabiće, za one koji su ludi. Čak i u mojoj obitelji ima onih koji to misle. Ali ja sam otkrio da je to nešto prelijepo, najbolje otkriće u mom životu.

Cijeli video-intervju možete pogledati OVDJE.

Linker
29. ožujak 2024 12:11