ANDY BUCHANAN Afp
NELOGIČAN POTEZ?

VIDEO: Žestoke kritike na račun Vatrenog! ‘To što je Hrvat napravio je potpuno besmisleno‘

Branič Vatrenih nije jedini krivac za pogodak, no baš su njega prozvale legende škotskog nogometa
Piše: SNObjavljeno: 16. siječanj 2023. 11:52

Alan Hutton, legendarni nogometaš Glasgow Rangersa, žestoko je kritizirao Bornu Barišića zbog kiksa kod pogotka Aberdeena u polufinalu škotskoga Liga kupa.

Svijetloplavi su na poluvrijeme otišli s pogotkom zaostatka nakon što je u 41. minuti mrežu zatresao Bojan Miovski.

Makedonski je ofenzivac isprva bio u zaleđu te je branič Vatrenih u toj akciji zastao, međutim pokraj Barišića je protutnjao Matty Kennedy kao brzi vlak i potom asistirao Miovskome za vodstvo.

POGODAK BOJANA MIOVSKOG POGLEDAJTE OVDJE.

Hrvatskog su nogometaša kritizirali i bivši škotski reprezentativci, a sada TV komentatori - Ally McCoist i Michael Stewart - ali ni približno tako žestoko kao Hutton:

"Hrvat je morao bolje reagirati! Nema nikakvog razloga da u toj akciji zastane. On mora trčati natrag prema golu, bez obzira je li netko u zaleđu ili nije. Pritom viče svome vrataru da izađe. Potpuno besmisleno."

Stewart je dodao:

"Sasvim jasno, Miovski je u zaleđu. Ali Barišić stoji i gleda Kennedyja kako protrčava pored njega. Ne razumijem ni što Davies (stoper Rangersa, op. a.) radi?! On nema pojma kuda ide Miovski..."

Na 1:1 izjednačio je veznjak Rangersa Ryan Jack. Budući da se radi o Liga kupu, utakmica je nakon regularnoga dijela ušla u produžetke.

U 94. minuti pitanje prolaza riješio je jamajčanski napadač u redovima Rangersa, Kemar Roofe.

Linker
08. svibanj 2024 21:32