Ivana Perišića i Marija Mandžukića gledat ćemo u dresu istog kluba?
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
BOMBA IZ MILANA

Vruće ljeto za Vatrene, spremaju se veliki transferi na San Siru: Inter će predvoditi tri Hrvata!?

Prijelazni rok traje do sredine listipada, mnogi bi naši igrači mogli do tada promijeniti sredinu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. kolovoz 2020. 15:33

Iako ovog ljeta nije održano Europsko prvenstvo, mnogi bi hrvatski nogometaši mogli promijeniti sredine u ljetnom prijelaznom roku koji će potrajati sve do listopada. Ovih dana na sportskim stranicama novina i portala pojavile su se različite priče vezane uz moguće transfere, neke od njih su vrlo zanimljive. Naravno, neće se sve na kraju pokazati istinitima, no moglo bi se na kraju dogoditi da dosta cijenjenih hrvatskih igrača promijeni klupske boje.

Čistka u Barceloni

Za Ivana Rakitića se već dulje vrijeme govori da će otići iz Barcelone. Sve je još tijekom prošle sezone krenulo od bivšeg sportskog direktora Erica Abidala koji je kazao kako katalonski klub više ne računa na Rakitića, namjeravali su tada u prvi plan gurnuti mladog Nizozemca De Jonga koji je za velik novac stigao iz Ajaxa. Međutim, hrvatski reprezentativni veznjak nije se želio tako lako predati, te je svojim igrama pokazao i dokazao da za njega u Barceloni ima mjesta.

Njegovo iskustvo i kvalitetu nisu mogli ignorirati ni Valverde ni Setien, no čini se da će ovaj put Raketa teško opstati na Camp Nouu. Novi trener Ronald Koeman uzeo je metlu i namjerava ‘počistiti’ sve one igrače koje nema u svojoj viziji buduće momčadi.

A osim Rakitića, to su i Suarez, Vidal, Umtiti i Firpo, možda ih bude još. Rakitićev ugovor s Barcelonom traje još godinu dana, a kao najozbiljniji interesent za njegove usluge spominje se Sevilla, Ivanov bivši klub u kojem je nosio i kapetansku vrpcu. S obzirom na to da je Rakitić pobjedu Andalužana u finalu Europske lige proslavio bacivši se odjeven u bazen, ne bi bilo čudno da se vrati u staro jato, u grad u kojem je upoznao i svoju suprugu...

Ivan Perišić u nedjelju je s Bayernom osvojio Ligu prvaka. Uspjeh karijere za sjajnog krilnog napadača Vatrenih, koji je i dalje u neizvjesnosti glede svoje nogometne budućnosti. Ne tako davno moglo se čuti da Bayern nije zainteresiran za otkup njegovog ugovora, ali odlična Ivanova izdanja na završnom turniru Lige prvaka u Lisabonu promijenila su mišljenje klupskih čelnika. Jedini problem mogla bi biti odšteta koji traži Inter, a prema talijanskim izvorima to je najmanje 12 milijuna eura. Perišić s milanskim klubom ima ugovor još dvije godine, a jasno je da se kao krilni igrač ne može uklopiti u sustav 3-5-2 kojeg forsira Antonio Conte.

Sve ovisi o Conteu

Ipak, ako ode Conte, a Inter preuzme Massimiliano Allegri, onda bi se tu situacija možda mogla promijeniti. I ne samo to. U slučaju dolaska bivšeg trenera Juventusa na San Siro, još jedan hrvatski igrač mogao bi se priključiti Interu. Riječ je o Mariju Mandžukiću, koji je s Allegrijem sjajno surađivao u Juventusu, ali ga je Maurizio Sarri prekrižio te je Mandžo na posljetku otišao u Katar. U međuvremenu je u srpnju raskinuo ugovor s Al Duhailom te ima status slobodnog igrača. Talijani pišu kako bi bivši hrvatski reprezentativni napadač bio zamjena za prvu špicu Romelua Lukakua, no pojavila se i informacija kako je za Mandžukića zainteresirana i Roma koja bi ga dovela u slučaju odlaska Edina Džeke.

Još je jedna hrvatska priča povezana s Interom. U njoj je glavni junak Marcelo Brozović, standardni veznjak Vatrenih koji je bio jedna od glavnih karika Conteove momčadi u prošloj sezoni. U talijanskim medijima pojavile su se spekulacije kako bi Brozo mogao otići iz Intera u Bayern, dok bi ga zamijeniti N’Golo Kante ili Thiago Alcantara. Navodno su se čelnici Intera i Bayerna još prošlog tjedna sastali i razgovarali na tu temu. Brozovića, kako pišu Talijani, intrigira mogućnost ponovnog igranja s Perišićem, ali problematična bi mogla biti odštetna klauzula koja iznosi 60 milijuna eura. Brozović s Interom ima ugovor do 2022. godine.

Nikola Vlašić napravio je odličnu stvar kad je Everton zamijenio moskovskim CSKA-om, no čini se da je mladi Splićanin prerastao svoju trenutačnu sredinu. Ne tako davno spominjao se ozbiljan interes Napolija, no najnovija opcija je Zenit, ruski prvak koji nastupa u Ligi prvaka. Niksi je upravo protiv Zenita prošlog tjedna postigao sjajan pogodak, a čini se da je klub iz Sankt Peterburg spreman platiti 25 milijuna eura, što je cijena koju je istaknuo CSKA. I Slaven Bilić kazao je kako bi rado doveo Vlašića u WBA, uz dodatak kako je za to potreban ‘ozbiljan novac’.

Milan Badelj se nakon posudbe u Fiorentini vratio u redove Lazija, a kao njegovo moguće novo odredište spominjao se Torino. Domagoja Vidu navodno traže neki talijanski prvoligaši, no prema informacijama turskih medija stoper Vatrenih ne želi napustiti Bešiktaš. Napoli je bio zainteresiran za Josipa Brekala, navodno još uvijek jest, ali Wolfsburg bi ga rado zadržao u svojim redovima i u sljedećoj sezoni...

Linker
24. travanj 2024 22:43