Dario Špikić
 RONALD GORSIC/CROPIX
UVJERLJIVA POBJEDA

Za Dinamo je u nedjelju zabio i - Sunday! Vratio se Perić, a jedan je napadač bio posebno raspoložen

U domaćoj momčadi mogu se pohvaliti da su prošli bolje od Hrvatskog dragovoljca prošli vikend
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. listopad 2021. 17:49

NEDELJANEC - DINAMO 0:7 (Tomek 8', Andrić 22', 90', Špikić 45', Jang 68', Lauritsen 76', Tolić 87')

Nedeljanec. Igralište NK Nedeljanec. Gledatelja 700.

NEDELJANEC: Pozder - Žmegač, Stopinšek, Škvarić, Šunđek, Buhin - Šestak, Glavaš, Kučko, Modrić - Kovačić. (još su igrali: Šprem, Rog, Bistrović, F. Štefulj, Mihalić, Gredelj, Levatić). Trener: Damir Maretić.

DINAMO: Horkaš - Theophile-Catherine, Dilaver, Perić, Štefulj - Mišić - Špikić, Tomek, Tolić, Čop - Andrić. (još su igrali: Mandić, Lauritsen, Crnac, Jang, Leovac, Moubandje, Rozić). Trener: Damir Krznar.

Nije kiša mogla zaustaviti feštu u Nedeljancu niti nekoliko stotina gledatelja koji su došli u svom mjestu vidjeti Dinamo. A nije ni blatni teren zaustavio Modre, u ovom slučaju Žute, da budu uvjerljivi i ispune očekivanja svojih navijača, koji ih je u ovom kraju mnogo. Dakle, konačnih 0:7 sasvim je dovoljno, Damiru Krznaru za pozitivan dojam, neki igrači su se raspucali i pomalo dižu formu, a domaći četvrtoligaš može se pohvaliti da je prošao bolje nego prvoligaš Hrvatski dragovoljac, koji je nedavno u Maksimiru primio osam komada. U svakom slučaju, jako dobar uvod u proslavu 40. obljetnice kluba Nedeljanca iduće godine, a i Dinamu dobar uvod u tjedan u kojemu će Krznar pripremati momačad za dvije važne utakmice protiv Rijeke i Rapida.

Nije to, naravno, bila najjača Dinamova momčad, od onih koji nisu sa svojim reprezentacijama i nisu ozlijeđeni nije, primjerice, bilo Brune Petkovića i Danijela Zagorca, koji su pošteđeni ove utakmice, ali se zato vratio Dino Perić, zaigrao prvi put nakon ozljede u Tiraspolu prije više od mjesec dana. Imao je i kapetansku traku oko ruke. Izdržao je Perić utakmicu i vratio se u konkurenciju i za službene utakmice. Dao je Krznar minute i prvotimcima Theophileu, Mišiću, Lauritsenu, Čopu, Dilaveru, Leovcu, Toliću...

Baš je Tolić bio i jedan od najraspoloženijih igrača, poveo je Dinamo u osmoj minuti, nakon Tolićeve pete, pogodio je Tomek. Domaći, za koje je, usput, igrao Petar Rog, brat Marka Roga, nadali su se da će barem malo staviti Dinamo na muke, kod tih 0:1, imali su vratnicu, pogodio ju je Škvarić. I to je bilo sve od Nedeljanca, Dinamo je bio ozbiljan, nije dopustio da se sutradan priča kako su igrači preopušteno shvatili ovo gostovanje. A i mnogi od ovih koji su igrali bore se za pozicije i moraju koristiti svaku šansu. Nakon što je spomenuti Švarić izbio jednu loptu s gol-crte, svoju je šansu iskoristio Andrić. Lijepo je i snažno pucao s 15-ak metara iskosa, preko vratara Pozdera. Inače, Andrić je jedini koji je zabio dva pogotka, sedam je pogodaka raspoređeno na šest strijelaca. Priču u prvom dijelu efektnim je golom završio Špikić, a u nastavku je Dinamo bio još efikasniji.

Istaknimo da je 62. minuti u igru ušao dosad nepoznati Sunday Jang Junior. Mladi (19) kamerunski napadač stigao je neki dan na probu u Dinamovu B momčad, eto, dobio je priliku pokazati što zna i pred suigračima iz prve momčadi. Već nakon šest minuta zabio je nakon dodavanja Rozića. Dečko u Kamerunu slovi za vrlo talentiranog napadača, proglašavan je i najboljim igračem na nekim turnirima mlađih kategorija, a u klub Eding Sport svlačionicu je dijelo s Davidom Eto'om, bratom legendarnog Samuela. Naravno, premalo je jedna ovakva utakmica da bi se procijenilo radi li se o igraču kojega se isplati zadržati ili će biti tek jedan u nizu mladića koji prođu kroz probu u Dinamu, a da ih se nitko i ne sjeća. Ako i ne ostane, barem će se pamtiti da je igrač imena Sunday zabio Nedeljancu u nedjelju.

U svakom slučaju, Damiru Krznaru dobra provjera, lokalnoj djeci velika uspomena, unatoč čekali su Dinamove igrače za autograme i selfieje, za dugo sjećanje. Igranje ovakvih utakmica u reprezentativnim stankama za Dinamo je pun pogodak.

Krznar: Krenuli smo s namjerom da se približimo ljudima, u studenom ćemo isto igrati

Trener Dinama Damir Krznar bio je rječit nakon utakmice, pohvalio je, naravno, organizatore i domaćine, ali i svoje igrače.

- Damira Maretića (trener Nedeljanca, nap.a.) i mene vežu lijepe uspomene iz 90-ih iz prekrasnih dana Varteksa. Žao mi je samo vremena i terena, koji nije bio pravi, da se još više razmašemo i ponudimo i više atraktivne igre. Ali, moramo biti zadovoljni, odradili smo dobar trening, počastili smo ovdje ljude koji vole Dinamo i zahvaljujemo na tome - rekao je Krznar te najavio da će Dinamo nastaviti s ovom praksom.

- Uživamo i mi u ovim gostovanjima, krenuli smo u zadnje vrijeme s tom namjerom da se približimo ljudima, navijačima, da posjetimo sredine koje su bile uskraćene za posjete Dinama, nadam se da će toga biti još. Možemo koristiti samo ove reprezentativne stanke za takve utakmice, koristit ćemo ih i dalje, već u studenom bit ćemo u okolici Koprivnice.

Dobra je vijest i povratak Perića.

- Da, dobili su minutažu i oni koji nisu dosad bili u kadru, Perić je dobio 90 minuta da se vrati i za to služe ovakve utakmice. Drago mi je i da je Tomek debitirao golom, on je jedan od naših najtalentiranijih igrača i svakako je i ranije zaslužio priliku.

Što može reći o Kameruncu Jangu?

- Na probi je, mladi je reprezentativac Kameruna, vrijedan pažnje. Pratit ćemo ga i dalje, tko zna, možda ga u jednom trenutku i priključimo momčadi.

Linker
24. travanj 2024 09:57