Igor Jovićević

 Afp/Profimedia
JAVIO SE PREDSJEDNIK

Zbog dugova prema bivšem treneru Dinama dobili strogu kaznu: ‘Jako zanimljiva situacija...‘

Hrvatski trener vodio je momčad od rujna 2020. do kolovoza 2022.
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 20. prosinac 2023. 16:01

FIFA je u srijedu ukrajinskom Dnjipru-1 zabranila transfere u nadolazećem prijelaznom roku. Informacija se pojavila na jednom tamošnjem portalu, a ubrzo ju je potvrdio predsjednik kluba Jurij Bereza. Posebno je zanimljivo da je glavni "krivac" - Igor Jovićević.

Iako je Bereza "štedio" s informacijama, otkrio je da je posrijedi legalna bitka zbog dugovanja prema hrvatskom treneru, koji je predvodio ukrajinsku momčad od rujna 2020. do kolovoza 2022. godine. Osim Jovićeviću, klub navodno ima dugovanja i prema nekim igračima.

- Potvrđujem da smo dobili zabranu nakon pravnih bitaka s gospodinom Jovićevićem. Mislim da bismo tu mogli zatvoriti ovu temu - rekao je Bereza tamošnjim medijima, koji su ipak uspjeli izvući još poneki iskaz.

Pitali su ga je li Jovićević jedini uključen u kompletni slučaj ili se žale još neki igrači i treneri, a Bereza je usputno, čini se, istaknuo i nezadovoljstvo odlukom našeg trenera da preseli u Šahtar Donjeck na ljeto prošle godine.

- Jovićević je glavni u priči, zbog njega smo se spotaknuli, jako zanimljiva situacija... Znate, napustio nas je na sredini puta, ima tu još interesantnih trenutaka. Uglavnom, Jovičević je glavna figura ove radnje.

Kazao je da situacija neće utjecati na tržišne planove kluba jer će vodstvo pokušati razriješiti stvari i prije Nove godine.

- Odmah sam znao da će presuda ići u Jovićevićevu korist jer mu dugujemo novac. Međutim, nema osude za ‘nemoralna djela‘. Mislim da ćemo riješiti stvari prije isteka ove godine. Sada smo u reviziji - završio je Bereza.

Inače, Dnjipro-1 je i početkom ove godine imao problema s dugovanjima i zabranama. Nisu, naime, smjeli registrirati igrače zbog duga prema portugalskom klubu Moreirenseu za transfer Felipea Piresa, kojeg su kupili godinu dana ranije u poslu vrijednom milijun eura. Možda će nekima odzvoniti da je Pires proveo jednu polusezonu u Rijeci, no od veljače do 2020. do isteka sezone nastupio je tek u pet navrata.

U međuvremenu, negdašnji trener Dinama osvojio je prvenstvo sa Šahtarom prošle sezone, a onda Ukrajinu zamijenio Saudijskom Arabijom, gdje s Al-Readom broji tek tri pobjede i čak 10 poraza u 17 odrađenih utakmica.

Linker
17. travanj 2024 22:33