OSCAR DEL POZO Afp
KONAČNA PRESUDA

Zbog Viniciusa završio u zatvoru: Huligan saznao drakonsku kaznu, odmah se oglasio i Real

Obje pritužbe, koje je pokrenula i promovirala La Liga, riješene su osuđujućim presudama
Piše: SNObjavljeno: 26. rujan 2024. 16:28

Istražni sud broj 3 u Palmi izrekao je kaznu od godinu dana zatvora i tri godine zabrane pristupa stadionima počinitelju rasističkih "epizoda" na Son Moixu protiv igrača Real Madrida Viniciusa Juniora, te tadašnjeg igrača Villarreala Samua Chukwuezea (sada AC Milan), javlja Marca.

Podsjetimo, spomenuti navijač u dva je zasebna datuma, prvobitno 5. veljače 2023. na susretu Mallorce i Real Madrida, rasistički vrijeđao spomenute igrače. Nešto manje od dva tjedna kasnije, 18. veljače 2023., na San Moix stadionu uslijedio je i rasistički ispad prema Chukwuezeu.

Obje pritužbe, koje je pokrenula i promovirala La Liga, riješene su "osuđujućim presudama za kaznena djela protiv moralnog integriteta uz otegotnu okolnost diskriminacije iz rasističkih razloga te primjenom olakotne okolnosti pokajanja".

"Svaki od incidenata rezultirao je kaznom zatvora od šest mjeseci i zabranom ulaska na nogometne stadione od 18 mjeseci na kojima se održavaju utakmice LaLige i/ili Kraljevskog španjolskog nogometnog saveza (RFEF), a obje se kazne zbrajaju", navodi španjolski medij.

image
JOSE JORDAN Afp

Na ovu presudu Real je reagirao preko svojih službenih kanala.

"Real Madrid, koji je djelovao kao privatni tužitelj u ovom postupku zajedno sa svojim igračima, nastavit će raditi na zaštiti vrijednosti našeg kluba i iskorijeniti svako rasističko ponašanje u svijetu nogometa i sporta.", piše u objavi na koju je sa zadovoljstvom reagirao i sam Vinicius.

Linker
26. rujan 2024 19:52