LEON NEAL Afp
LOVA DO KROVA

Žena koja je ‘potukla‘ slavnog trenera! Tužila Josea Mourinha, postala milijunašica i sad ima svoj klub

Svojedobno je bila liječnica u prvoj momčadi Chelsea kada je ondje trener bio Jose Mourinho
Piše: Dean BauerObjavljeno: 21. travanj 2022. 06:45

Eva Carneiro (48) je jedina žena na svijetu koja može reći da je “potukla” Josea Mourinha i postala milijunašica. Eva ili točnije dr. Carneiro bila je svojedobno liječnica u prvoj momčadi Chelsea kada je ondje trener bio Jose Mourinho. U 1. kolu Premiershipa 2015. Chelsea je igrao doma protiv Swansea, te je pred kraj utakmice domaćin imao igrača manje, dok je rezultat je bio 2:2.

Onda je u nekom startu ostao ležati Eden Hazard. Doktorica Carneiro, inače s Gibraltara, startala je s klupe i punim sprintom, sljedeći medicinski instinkt, potrčala pomoći nogometašu. To je potpuno izbacila iz takta Mourinha koji je vikao za svojom liječnicom, a kada se ova vratila, izvrijeđao ju je prostačkim rječnikom.

Između inih, palo je tu i “kur... kćeri”. Doktorica Eva se posvađala s trenerom, dobila je otkaz iz kluba, ali je zato podignula tužbu protiv kluba i trenera. Godinu dana kasnije, uspjela se nagoditi s Chelseajem koji joj je isplatio novac. Nikad se nije doznala konačna svota, a prvu ponudu od milijun i pol dolara je odbila, dakle...

Od tada joj je krenulo. Strast s nogometom je Eva Carneiro povezala kupivši si engleskom sedmoligaša Lewes FC, a stručno napreduje budući da surađuje sa specijalističkom klinikom za ortopediju i sportsku medicinu u Kataru, te je angažirana i za SP u toj državi. I sigurno nikada neće angažirati Mourinha za trenera u svom klubu.

Linker
27. svibanj 2024 12:00