LEON NEAL Afp
POVRATAK LIJEČNICE

Žena pred kojom se tresao i Jose Mourinho se vraća u nogomet, bit će zadužena za igrače istanbulskog velikana

Za Chelsea je radila od 2009., u klub ju je doveo Andre Villas-Boas i ostala je sve do sukoba s Mourinhom
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 02. srpanj 2023. 10:05

Eva Carneiro je bez ikakve dvojbe najpoznatija nogometna liječnica u svijetu. U centar pozornosti svjetske javnosti stigla je 2015. godine nakon sukoba s tadašnjim menadžerom Chelseaja Joseom Mourinhom.

Ona je tada uletjela na teren bez dozvole suca kako bi ukazala pomoć Edenu Hazardu. Mourinho je zbog toga poludio i izvrijeđao je Evu opsovavši joj majku.

- Bio sam nezadovoljan liječnicima, jer čak i ako ste liječnik ili predstavnik na klupi, ipak morate razumjeti igru - rekao je tada Jose Mourinho, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Eva je ubrzo nakon tog incidenta udaljena iz kluba. Pravdu je odlučila tražiti na sudu gdje je išla protiv Josea Mourinha i Chelseaja. Dobila je sudske postupke, odštetu i ispriku, te se posvetila privatnim poslovima i otvorila svoju kliniku.

Ipak, sada je spremna na povratak u nogomet. Turski velikan Fenerbahče uskoro će oobjaviti i službeno suradnju s 49-godišnjom liječnicom i ona će biti zadužena za igrače prve momčadi istanbulskog kluba. Turski mediji pišu da će biti glavna liječnica kluba.

Eva Carneiro je za Chelsea radila od 2009. godine. U klub ju je doveo Andre Villas-Boas i ostala je sve do sukoba s Mourinhom 2015. godine. Potom je pokrenula privatnu kliniku za sportsku medicinu u Londonu, gdje trenutno i živi sa suprugom s kojim se vjenčala u studenom 2015. godine.

Linker
18. svibanj 2024 14:47