Ivo Šušak (u sredini)

 Damir Krajač/Cropix
BOJKOT SASTANKA

Novi potres u Dinamu, šestorica članova Izvršnog odbora odbila doći na sjednicu: ‘Provodi se nasilje‘

Barišića su pozvali da se "suzdrži od donošenja odluka koje su protivne Statutu i zakonima"
Piše: SNObjavljeno: 01. ožujak 2023. 15:18

Osam dana prije sjednice Skupštine GNK Dinama koja bi mogla odrediti budućnost maksimirskog kluba, turbulencijama u klubu nema kraja. Za novi potres pobrinula su se šestorica člana Izvršnog odbora, koji su priopćili da se neće pojaviti na današnjoj sjednici zakazanoj za 17 sati.

Ivo Šušak, Ado Kožul, Duško Ljuština, Damir Zorić, Heinz Truskaller i Marijan Primorac poručili su da neće prisustvovati i sudjelovati u radu današnje sjednice, a kao glavne razloge navode učestalo kršenje odredaba Statuta kluba, zatim "nasilje koje se provodi nad većim brojem članova Kluba", kao i "ciljana isključenja pojedinih članova Kluba i tijela Kluba, a sve u svrhu nasilnog osiguranja većine na predstojećoj Skupštini Kluba".

Podsjetili su da je "isti Izvršni odbor zahtjev Skupštinske većine da se izvrši evidentno potrebna smjena jednog člana Uprave kluba grubo odbio, čime je izazvan raskol i kriza upravljanja klubom".

"Sada zbog spašavanja vlastitih funkcija pristaje se i na drastično teže zahtjeve koji stižu izvan kluba. Također, skrećemo pozornost javnosti ali i nadležnim institucijama, a na što smo već ranije upozoravali, da u radu krnjeg sastava Izvršnog odbora sudjeluju i članovi koji to evidentno ne mogu biti sukladno zakonskim propisima, bilo zbog grubog sukoba interesa, bilo zbog pravomoćnih presuda za gospodarski kriminal, što je po sili zakona zapreka za sudjelovanje u radu bilo kojeg tijela GNK Dinamo", ističe šestorka.

Na predsjednika Mirka Barišića apeliraju da "onemogući i suzdrži se od donošenja bilo kakvih odluka koje su zbog gore iznijetih razloga protivne Statutu i zakonima".

"Tim prije apsurdno je sedam dana prije Skupštine donositi odluke koje bi po Klub mogle imati dalekosežne i loše posljedice", zaključili su.

Linker
02. svibanj 2024 21:19