Ronald Gorsic / CROPIX
OSTVARILI CILJ

Olić nakon remija: ‘Ne igramo dobro, to stoji, ali dajte malo kredita i Srbiji’

'Mi smo ovdje došli ne izgubiti i to smo ostvarili. Očekivao sam tešku borbu jer smo znali da će Srbija dati sve od sebe da pred svojom publikom uzme tri boda'
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 07. rujan 2013. 17:49

Plan za Ivicu Olića na Marakani je bio da vreba na desnoj strani kontru i brzinom sije nemir u obrani Srbije. Međutim, na koncu je Ola više vremena proveo u obrani pomažući Srni na boku nego što je bio opasan po gol Stojkovića.

- U tom prvom dijelu naša igra jednostavno nije stigla do izražaja i ispalo je tako kako je ispalo. Taj Kolarov se dizao jako ofenzivno i trebalo je misliti na obranu. Morao sam se vraćati i pomagati Srni - rezimirao je Ivica Olić nakon predstave u Beogradu koja prema stavu svlačionice i nije bila toliko loša kako je to okarakterizirano u javnosti.

- Mi smo ovdje došli ne izgubiti i to smo ostvarili. Očekivao sam tešku borbu jer smo znali da će Srbija dati sve od sebe da pred svojom publikom uzme tri boda. Igrali su dobro to prvo poluvrijeme, ali bilo je jasno da ne mogu pratiti visoki ritam koji su nametnuli. U nastavku su pali, mi iskoristili priliku i došli do tog gola ali nismo izdržali do kraja - kratko je opisao Olić zbivanja na Marakani.

Iako je jasno da ih boli taj primljeni gol, reprezentativci tvrde da se nema razloga za zabrinutost i alarm.

- I da smo pobijedili ne bi puno značilo jer je Belgija dobila u Škotskoj. Realno, mi moramo biti zadovoljni jer smo na izuzetno teškom gostovanju izborili bod. Osim toga, osigurali smo baraž i sada je najbitnije da zdravi i spremni dočekamo te kvalifikacije i odemo u Brazil - rekao je hrvatski napadač.

Za razliku od nekih suigrača, Olić je otvoreno priznao da posljednje predstave nisu bile na razini koja se očekuje od Hrvatske. Škotska u Maksimiru, Lihtenštajn i Srbija u Beogradu razotkrile su kako su izabranici Igora Štimca u evidentnom padu, a najteži ispit; dvostruki okršaj u dodatnim kvalifikacijama tek slijedi. Belgija u Zagrebu i gostovanje kod Škotske moraju se shvatiti kao priprema za play off.

- Stoji da nismo bili pravi, ali nemojmo zaboraviti protiv koga smo ovdje igrali. Svi ćemo se složiti da je Belgija iznimno jaka, a ta Srbija im je u prvom poluvremenu stvorila pet ili šest jako dobrih prilika. Nama tek jednu, možda dvije. Njihovi igrači nastupaju u dobrim europskim klubovima i igraju svaki vikend na vrhunskoj razini. Osim toga, bili su željni osvete - opravdavao se napadač Wolfsburga.

Hrvati su nakon utakmice redom naglašavali priču o glupo primljenom pogotku nakon prekida. I Olić smatra kako im to nije trebalo...

- Znali smo da su iz prekida opasni, a na koncu su nam tako zabili. Ali, nije samo taj gol. Mi nismo iskoristili bolje crveni karton. Iako iskusni, gol smo primili neiskusno. Pa onda poslije kornera izgubimo loptu i Joe je mora spašavati. No, nema smisla sada plakati za propuštenim. Cilj koji smo stavili pred sebe, a to je da se iz Beograda vratimo neporaženi, ostvarili smo. I to je sada najvažnije - zaključio je Ivica Olić.

Linker
08. svibanj 2024 21:27