Dorian Horvat/CROPIX
OSIJEK - DINAMO 1-3

Osječani poludili nakon penala za Modre, Stojkić slomio Vrsaljka, Vaha se htio tući

Trener Dinama pozivao je domaće gledatelje na obračun, a s tribina se oglasio i Zdravko Mamić koji je svoju metu pronašao u domaćem strategu Branku Karačiću.
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 09. prosinac 2010. 16:04

OSIJEK - Dinamo je u Osijeku pobijedio domaćine 3-1 i dobio potvrdu prolaska u polufinale Kupa, ali je uoči najvažnije utakmice sezone ostao bez Šime Vrsaljka. Stradao je gležanj, a krvnik je bio Pero Stojkić.

- Bojim se da je izgubljen za PAOK. Nit’ sa Sammirom nije situacija najbolja. Izašao je zbog ozljede - bio je ogorčen Halilhodžić nakon utakmice koja može poslužiti kao egzaktan primjer kako sudac može uništiti nogometnu predstavu. Jer, ono što nije napravila vremenska kataklizma koja je prijepodne stigla u Osijek, učinio je Domagoj Vučkov.

Pogriješio je u prvom djelu, kada je poklonio Osijeku ubačaj sa strane nakon kojeg je Dino Špehar doveo domaćine u vodstvo, a nastavio u drugom poluvremenu sviravši jedanaesterac za goste nakon dvojbenog kontakta u kaznenom prostoru. U intermezzu je Fatos Beqiraj fantastičnim pogotkom izjednačio rezultat, nanizavši pri tome trojicu nogometaša Osijeka.

- Bio je to olako dosuđeni penal za Dinamo, kao što sam siguran da je moj igrač zaslužio isključenje zbog starta nad Vrsaljkom - priznao je Branko Karačić.

Nakon što je Bišćan iz kaznenog udarca doveo Dinamo u vodstvo, domaći nogometaši svoju su ljutnju kanalizirali prema nogama gostiju iz Zagreba.

- Sudija, pa ubit će nas - apelirao je Vaha na Vučkova da se zaštite njegovi igrači, ali riječi kao da su otišle u vjetar. Malo poslije Stojkić je izbacio Vrsaljka iz igre.

Nisu se ljutili samo igrači Osijeka. Probudila se i publika koja je uvredama počastila Vahida Halilhodžića. On im je odgovorio otvorenim pozivom na obračun, a s tribina se oglasio i Zdravko Mamić koji je svoju metu pronašao u domaćem strategu Branku Karačiću.

- Svi kažu da je Dinamo privilegiran. Nije istina. Dao bih taj penal i gol da mogu vratiti ova dva igrača - zavapio je Vaha.

Ono što je trebala biti lijepa predstava po očajnom vremenu otišlo je tako u nepovrat.

Na koncu je Fatos Beqiraj postigao svoj drugi gol na utakmici, zaključivši na taj način četvrtfinale Kupa. Napadač Dinama ovom je predstavom “kupio” mjesto u vršku napada protiv PAOK-a u srijedu na Maksimiru.

Dobro je igrao i Sammir, a iz momčadi za utakmicu sezone definitivno je ispao Pedro Morales koji je debelo izvan forme. Uostalom, Vaha ga je zamijenio Ibanezom nakon pola sata igre. Je li Čileanac u Osijeku odigrao posljednje minute u dresu Dinama? Lako moguće.

OSIJEK - DINAMO 1: 3



Strijelci: 1-0 Špehar (18), 1-1 Beqiraj (27. as. Sammir), 1-2 Bišćan (58. 11-m.), 1-3 Beqiraj (73.)

Gledatelja: 1000. Stadion Gradski vrtOsijek

OSIJEK: Kardum - Pelaić, Čaušić (od 46. Bubalo), Gavrić, Lukačević (od 28. Stojkić 5) - Jugović, Pušić - Miličević, Špehar, Vidaković (od 72. Perošević ) - Barišić.

DINAMO: Kelava - Vrsaljko (od 67. Rukavina -), Bišćan, Tonel, Mesarić - Ademi, Calello - Badelj, Sammir (od 46. Etto), Morales(od 35. Ibanez) - Beqiraj.

Linker
17. svibanj 2024 15:07