Nestor El Maestro (desno)
 SCREENSHOT/Youtube
Nakon godinu dana

Otkaz za Srbina koji je dva puta mijenjao prezime jer se srami svoga porijekla. Smijenjen i njegov brat

Široj javnosti poznat je po izjavama u kojima je rekao da se srami svog srpskog porijekla
Piše: SNObjavljeno: 25. lipanj 2020. 20:28

Nestor El Maestro više nije trener nogometaša Sturma iz Graza.

Riječ je o treneru rodom iz Beograda koji je na klupi Sturma proveo godinu dana. Široj javnosti poznat je po izjavama u kojima je rekao da se srami svog srpskog porijekla, a u redovima Sturma nije uspio ponoviti ranije dobre rezultate ostvarene u Spartaku iz Trnave i sofijskom CSKA-u.

Ukupno je na klupi Sturma ostvario 13 pobjeda, 5 remija i 14 poraza, te momčad ostavlja na šestom mjestu na ljestvici sa četiri boda manje od pozicija koje vode u Europu.

Osim Nestora smijenjen je i njegov brat Nikon El Maestro, koji mu je bio pomoćnik, a naslijedili su ih Thomas Hösele i David Tauschmann.

Nestor El Maestro inače je rođen kao Nestor Jevtić, a ovaj 37-godišnjak dva je puta mijenjao prezime.

Tijekom devedesetih otišao je u Englesku, a u jednom je intervjuu za Guardian izjavio: 'Zapravo sam dva puta mijenjao prezime. Prvi put kada sam imao 16 ili 17 htio sams e riješiti onog ić. Nakon toliko godina u Engleskoj osjećao sam se kao Britanac, a bilo me malo sram što sam iz Srbija koja je tada bila u svijetu poznata kao agresor. Tiraninu Slobodanu Miloševiću čije je prezime završavalo kao moje sudilo se tada za ratne zločine", izjavio je Nestor svojevremeno za The Guardian.

Linker
18. travanj 2024 19:39