Ivica Kulešević
 SCREENSHOT: FACEBOOK
VIDEO ‘VRUĆE‘ REAKCIJE

‘Ovo je cirkus! Nečuveno! Lik je jedva dočekao da ga potjera!‘ Pogledajte očaj trenera Osijeka

‘Ključni trenutak je prvi žuti karton koji uopće nije bio. Pa to se ne svira...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. lipanj 2020. 09:20

Nakon dramatične pobjede Rijeke od 3-2 protiv Osijeka nakon velikog preokreta u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa raspoloženja dvojice trenera razumljivo su bila potpuno oprečna.

I dok je Rijekin strateg Simon Rožman hvalio svoje igrače koji su izveli preokret, trener Osijeka Ivica Kulešević razumljivo je bio ogorčen na suđenje jer je domaći sastav do preokreta velikim dijelom došao i zbog isključenja jednog igrača Osijeka te sumnjivog kaznenog udarca za Rijeku.

Osijekov trener Kulešević naglasio je kako je ovo već drugi put ove setzone kako je njegova momčad oštećena na Rujevici.

- Pa slušajte ovako, u 2020. godini kada je dostupna sva tehnologija, u polufinalu Kupa ovakve stvari se ne bi smjele događati. Hajde, mogu razumjeti da nam na prošloj utakmici neke stvari nisu bile dosuđene i da nam u 90. minuti čisti penal nije sviran. U Istri smo izmasakrirani putem VAR-a, dva čista pogotka su nam poništili, ali ovakav cirkus koji se sada dogodio, ovo je stvarno nečuveno. Žao mi je da su ljudi koji su toliko dugo čekali jednu nogometnu utakmicu, polufinale Kupa, da su ovo morali vidjeti. To se ne bi smjelo događati. Čestitam svojim momcima, stvarno su odigrali jednu fantastičnu utakmicu, ali protiv ovoga se nije moglo - rekao je Kulešević, praktički u jednom dahu.

Jedan od ključnih trenutaka bio je drugi žuti karotn za Kleinheislera, to se dogodilo točno ispred njega.

- Pa nije, Ključni trenutak je prvi žuti karton koji uopće nije bio. Znači, u polufinalu Kupa se ne svira prvi faul koji dečko napravi, a drugo, čisto simuliranje, nije trebao biti žuti karton, ali očigledno je sudac jedva dočekao dan nam istjera igrača - dodao je strateg bijelo-plavih.

- Svi me znaju da sam korektan, da do sada nisam jednu riječ rekao protiv suđenja, ali ovo je stvarno strašno. Bili smo stvarno blizu, toliko smo željeli to finale, htjeli smo razveseliti naše najvjernije navijače, nismo u tome uspjeli, okrećemo se prvenstvu i nadam se da ćemo se vratiti već u sljedećoj utakmici

S druge strane, oprečno je raspoloženje vladalo u riječkom taboru.

- Čestitam igračima iako ovo još nije vrhunska razina koju bismo svi željeli. Ovo me podsjetilo na utakmicu u Osijeku kada smo mi vodili 2:0 i na kraju izgubili. U životu se sve vraća i danas nam se vratilo. Bila je tvrda, borbena utakmica, a kod rezultata 0:2 ideš kao da nemaš više ništa izgubiti. Izmjene su bile pogođene, promijenili smo sustav igre i došli do preokreta. Još nam nedostaje natjecateljski duh, agresivnost i brži protok lopte. Pomogao nam je i crveni karton, jer smo s igračem više došli do prostora za ubačaje. Svaka čast i navijačima, osjetili smo podršku i tijekom tjedna u gradu, a i čuli smo njihovo navijanje iako su bili izvan stadiona - rekao je trener Rijeke Simon Rožman.

Linker
27. travanj 2024 03:22