Instagram: ivanperisic49
DEBI PROTIV MILANA?

Perišićev paralelni svemir: 'Plasman na Euro je u našim rukama, odsad ćemo navijati za Italiju'

Ivan Perišić dao je intervju za talijansku Gazzettu dello Sport u kojem je progovorio o svojim ambicijama u milanskom Interu i zašto se uopće odlučio na transfer, a rekao je riječ dvije i o hrvatskoj reprezentaciji.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 08. rujan 2015. 13:25

Perišić je nakon dugotrajnih pregovora ljetos prešao iz Wolfsburga u Inter uz odštetu od 19 milijuna eura, a sada je pred njime izazov da se izbori za mjesto u udarnoj momčadi Roberta Mancinija.

"I dalje moram odraditi svoj prvi trening s momčadi, bit će vremena za pričanje o taktici s trenerom. Ali prije svega moram zaslužiti svoje mjesto radeći naporno ovog tjedna", rekao je Perišić, koji je komentirao i veliku Interovu želju da ga dovede.

"Kada veliki klub dođe po vas s takvom željom i bori se dva mjeseca s Wolfsburgovim otporom, onda odluka postane vrlo laka. Znam da je iza Intera teška sezona, ali vjerujem da je sada sve na mjestu i da možemo biti uspješni“.

Lijepe stvari o klubu napričao mu je kolega iz reprezentacije.

" Marcelo Brozović rekao mi je mnoge stvari, a sada želim iskusiti određene situacije osobno. Siguran sam da će mi ne samo Broz nego i ostali slavenski igrači pomoći da se uklopim“.

Pred Interom je veliki gradski nedjeljni derbi u 3. kolu Serie A protiv Milana, a Perišić se nada da bi u toj utakmici mogao debitirati.

"Jedna stvar je sigurna, a to je da počinjem osjećati važnost utakmice protiv Milana. Napravit ćemo sve da ih pobijedimo u ovoj posebnoj utakmici".

O ambicijama općenito:

"Ne treba postavljati limite, ali bila bi pogreška pričati o 'scudettu' na početku sezone. Ovo nije vrijeme za najave, nego za naporan rad'. Liga prvaka mi u ovom trenutku nije važna, nego ju planiram u drugoj godini sa 'nerazzurrima'“.

Upitan je Perišić i što se događa s hrvatskom reprezentacijom.

"Sada je još uvijek početak sezone i još uvijek se mučimo. Imamo dvije ključne utakmice i mislim kako plasman na Euro još još uvijek imamo u svojim rukama...Odsad ćemo navijati za Italiju", zaključio je Perišić, jasno aludirajući na međusobni okršaj Italije i Norveške gdje Vatrenima treba kiks Norvežana koji bi ih ponovno vratio u poziciju izravnog plasmana na Euro. Također valja napomenuti kako Vatreni moraju u posjednje dvije utakmice svladati Maltu u gostima te Bugarsku kod kuće pred praznim tribinama.

Linker
08. svibanj 2024 21:36