Damir Krajac / CROPIX
DINAMO Z. - DYNAMO K. 1:1

Prekinut crni niz: Krstanović siguran iz penala za prvi bod i pogodak Dinama u Ligi prvaka

Piše: ArhivaObjavljeno: 04. prosinac 2012. 19:34

Pogotkom Ivana Krstanovića u petoj minuti sudačke nadoknade iz jedanaesterca kojeg je sam izborio nogometaši Dinama su osvojili svoj prvi bod u Ligi prvaka ove sezone, prvi nakon 11 poraza zaredom, prvi nakon 13 godina i mjesec dana. Anderlecht dakle ostaje negativni rekorder po porazima, Maccabi Haifa po nula pogodaka, hrvatski prvak je s ovih 1-1 osvojio i 500.000 eura Uefine premije, završio skupinu s bodom i gol-razlikom 1-14, što je napredak od lanjskih 0 i 3-22. Veliku satisfakciju doživio je i povtranik na klupu Kruno Jurčić, koji je smijenjen nakon lanjskih 1-7 s Lyonom, a sada je, eto, malobrojno gledateljstvo slavilo i njega i momčad što je smogla snage izbjeći poraz i ipak uzdignute glave završiti natjecanje.

Jurčić je započeo s istom jedanaestoricom kao u petak protiv Lokomotive, ali u drugačijoj formaciji. Umjesto romba u sredini terena, koji zahtijeva velik potrošak energije, 'plavi' su bili postavljeni u formaciju 4-1-4-1, dakle s dvostrukim bokovima, motoričnim Brozovićem desno zbog ofenzivnog Taiwa, a lažnim krilom Čopom, najbržim napadačem, uz lijevu crtu. Nije Jurčić ni lani u Ligi prvaka koristio romb, osim protiv Ajaxa doma (0-2), sve ostale utakmice bilo je to 4-4-1-1, uključujuži i tak nesretni Lyon 7. prosinca 2011. Dinamov trener želio je optimalno pokriti teren po širini i imati dvostruki, plitki blok.

Pomoćnik oporavljenika od srčanog udara, Olega Blohina, koji ne smije putovati avionom, Oleksej Mihajilčenko, iznenadio je s našim reprezentativcem Vukojevićem na položaju stopera, no formacija Kijevljana ostala je kao i u prethodnim dvobojima u skupini, 4-2-3-1. No, nekog velikog međusobnog taktičkog iznenađenja nije bilo zbog više sile, kiša koja je počela padati popodne baš pred utakmicu se pretvorila u snijeg, koji je ubrzo zameo teren pa je bugarski sudac u 8. minuti naredio 15-minutni prekid, da interventni vod Miljenka Sakomana iscrta narančaste linije igrališta. Lopta je otpočetka bila narančasta, a do prekida je domaćin bio bolji, žustriji, agresivniji, na tragu najbolje partije pod Jurčićevim vodstvom u skupini prošle sezone, protiv Reala...



szólj hozzá: Félbeszakad a Zagreb-Kijev meccs

U nastavku se igralo kako se po snijegu jedino moglo, na duge lopte, većina uigravanog na treninzima pala je u vodu. U Maksimiru su od subote ujutro grijali teren, tako da je ispod tanke snježne površine bilo blato, lopta je često zastajala, mirisalo je na neki gol nakon pogreške. Nakon kornera u 16. minuti Čop je iz teškog položaja iskosa pogodio gredu, ubrzo Sammir s 20 m preko vratiju. Desetak minuta kasnije Jarmolenko je bio sam pred Kelavom, ali sustigao ga je Ibáñez, bilo je još nekoliko opasnih situacija pred Kovalom, no pogodak je, u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, 'iz ničega', pao u Kelavinu mrežu. Nesretno i nespretno po domaće, lobom od grede, posrećilo se Jarmolenku...



szólj hozzá: D1-1D www.goalsup.com

Domaći su u drugih 45 minuta pokušali ući borbeno kao da je 0-0, željeli što brže, okomitim dodavanjima, srednjim i dugim, doži pred vrata, no zadnja linija gostiju, s odličnim Vukojevićem, otklanjala je sve pokušaje. U 60. minuti Jurčić je uveo svog najvišeg aduta, Krstanovića. Malo potom, najbolja prigoda za 'plave': Beqiraj je nakon sretno odbijene lopte bio oči u oči s Kovalom, ali pucao pokraj vratiju. Pokušavali su domaći do kraja, dali sve od sebe, ali nije bilo sreće u gužvama, niti snage i koncentracije za kvalitetan udarac prema Kovalu. U završnici se Krstanoviću i Beqiraju u napadu pridružio i stoper Šimunić, nije bilo pravog ubačaja s bokova, no izborio je Krstanović u sudačkoj nadoknadi 11-erac i sam ga realizirao za 1-1.

GNK Dinamo - Dinamo Kijev 1:1

Sudac: Stanislav Todorov (Bugarska) 7.

Strijelci: 0-1 Jarmolenko (45+1), 1-1 Krstanović (90+5, 11m)

Žuti kartoni: Vida, Brozović (GNK), Dudu, Koval (DK)

Stadion: Maksimir. Gledatelja: 3663.

GNK Dinamo: Kelava 5, Vrsaljko 6, Vida 6,5, Šimunić 7, Ibáñez 6,5, Ademi 6, Brozović 6,(od 72. Pivarić -) Kovačić 6, Sammir 6, Čop 6 (od 60. Krstanović 7), Beqiraj 6.

Dinamo Kijev: Koval 6,5 Betão 6,5 Mihaljik 6,5, Vukojević 7, Taiwo 6,5, Garmaš 6, Veloso 6, Jarmolenko 7, Haruna 5,5 (od 90+1 Bogdanov -), Dudu 5,5 (od 82. Mehmedi -), Ideye 5 (od 76. M. Ruben - ).

PSG bolji od Porta

U drugom susretu iz ove skupine PSG je u Parizu pobijedio Porto 2:1 i osvojio prvo mjesto u skupini. Golove za pariški sastav zabili su Thiago Silva (29) i Lavezzi (62), a za goste Martinz (33).

Ovom pobjedom PSG je okončao natjecanje u skupini na prvom mjestu sa 15 bodova, a u osminu finala Lige prvaka plasirao se i drugoplasirani Porto koji ima dva boda manje. Kijevski Dynamo je treći sa pet bodova i Ukrajinci sele u Europsku ligu, dok je hrvatski prvak na začelju s jednim bodom.

Redoslijed: 1. PSG 15, 2. Porto 13, 3. Dinamo Kijev 5, 4. Dinamo Zagreb 1

Kraj.

95. minuta - GOOOL! Krstanović je pogodio.

93. minuta - Jedanaesterac za Dinamo.

91. minuta - Krstanović je pucao sa 16 metara, ravno u ruke Kovala.

85. minuta - Dinamo je nakon kornera mogao izjednačiti, ali nitko od modrih igrača nije pokupio loptu koja je prošla kroz peterac.

79. minuta - Dinamo je opet bio na korak od pogotka, u prilici je bio Pivarić, pucao je s nekoliko metara, ali Koval je obranio.

71. minuta - Pivarić je na terenu umjesto Brozovića.

64. minuta - Najbolja prilika za Dinamo, Beqiraj je išao sam na Kovala, ali je promašio gol za dva metra.

60. minuta - Kruno Jurčić obavio je prvu zamjenu, u igri je Krstanović.

53. minuta - Ibanez je tukao iz daljine, lopta je prošla nekoliko metara od vratnice.

50. minuta - Čop je pucao s vrha 16-erca, pogodio je obrambenog igrača Dynama.

47. minuta - Brozović je zaradio žuti karton.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena.

46. minuta - GOOOL! U posljednjim trenutcima poluvremena Modri su pokleknuli, Yarmolenko je odličnim potezom prebacio nesigurnog Kelavu.

39. minuta - Beqiraj je imao sjajnu priliku, ali je Koval obranio. U nastavku akcije pokušao je Brozović, ali je rezultat ostao isti.

31. minuta - Dobra prilika za Kijevljane, ali je Kelava uspio u gužvi doći do lopte.

28. minuta - Yarmolenko je bio u prilici, ali je i njegov pokušaj 'ostao u snijegu'.

26. minuta - Beqiraj je pucao s 10 metara, ali je loptu zaustavio snijeg nakupljen na terenu.

24. minuta - Beqiraj je pritisnuo obranu Dynama i skoro došao do lopte, ali je izborio samo korner.

16. minuta - Čop je s par metara pogodio prečku.

Utakmica je nastavljena.

Related content

10. minuta - Sudac je prekinuo utakmicu na deset minuta, dok se ne očiste crte na terenu.

9. minuta - Opasno je bilo ispred gola Dinama, ali je sudac zaustavio napad.

3. minuta - U Maksimiru vladaju zimski uvjeti, snijeg sve jače pada što malobrojnim gledateljima otežava praćenje utakmice.

1. minuta - Beqiraj je ušao i 16-erac i izborio korner.

Utakmica je počela.

Linker
18. travanj 2024 20:40