Roman Abramovič, snimljen tijekom pregovora u Istanbulu

 Sergey Karpuhin/Sputnik/Profimedia
ČEKA SE NOVI VLASNIK

Abramovič donio odluku koja je još više zakomplicirala situaciju u Chelseaju, postavljen je novi rok za prodaju

Chelsea i dalje čeka na novog vlasnika nakon prisilnog odlaska Romana Abramoviča
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 06. svibanj 2022. 14:56

Najveći uspjesi Chelseaja u klupskoj povijesti vezani su za gotovo 20-godišnju Abramovičevu vladavinu, koji je morao napustiti Stamford Bridge nakon što je vlada u Londonu uvela rigorozne sankcije nakon ruskog napada na Ukrajinu i njegove povezanosti s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

No, i bez Abramoviča u sedlu problemi Chelseaja su i dalje prisutni na travnjaku, ali još više izvan njega. Otočki mediji špekulirali su posljednih da će bivši vlasnik tražiti od kluba povrat novca u visini od 1,5 milijardi funti koliko je posudio Chelseaju nakon što je prvotno najavio da će otpisati to potraživanje kako klubu ne bi stvarao dodatne financijske probleme, no Abramovičev glasnogovornik potvrdio je da Rus ipak neće tražiti da mu se vrati uloženi novac, čime bi se još više zakomplicirala ionako zamršena situacija na Stamford Bridgeu.

U londonskom velikanu nadaju se da će novog vlasnika moći imenovati do kraja ovog mjeseca, što za sada figurira kao kranji rok za prodaju kluba, koji se već više od dva mjeseca nalazi u svojevrsnoj pat poziciji. Vlada u Londonu ne želi ništa prepustiti slučaju, a nove eventualne sankcije mogle bi za londonski klub značiti gotovo potpunu propast.

Abramovičev stav svakako će pomoći da ne dođe do još lošijeg scenarija u situaciji kada londonski klub ne smije prodavati ili kupovati igrače do dolaska novog vlasnika, koji bi, prema sadašnjem stanju stvari, trebao postati američki biznismen i jedan od vlasnika baseball momčadil Los Angeles Dodgers Todd Boehly.

Što se igračkog kadra tiče, mediji bliski Chelseaju ne isključuju mogućnost da klub ovog ljeta napusti čak 20-ak igrača, od kojih su najpoznatiji Rüdiger, Christensen, Thiago Silva, Kepa Arrizabalaga, Jorginho, Pulisic i Lukaku.

Linker
05. svibanj 2024 01:01