OZAN KOSE Afp
BUDUĆNOST VATRENOG

Bayern ima dva razloga protiv Kovačića, drugi velikan upliće prste? ‘Podcijenjen je, dobro bi se uklopio‘

Saga oko našeg reprezentativca započela je interesom Pepa Guardiole, a spominjao se i Milan
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 31. ožujak 2023. 12:30

Ako su napisi engleskih medija točni, a često se iznova pojavljuju, scenarij u kojem Mateo Kovačić na ljeto napušta Chelsea potpuno je realan. U plavom dijelu Londona krajem sezone slijedi čistka, navodno je 10 imena na crnoj listi, a hrvatski reprezentativac jedan je od njih.

Glasine po pitanju transfera Matea Kovačića pojavile su se početkom ožujka, kada je Daily Mail iznio da je Pep Guardiola zainteresiran veznjaka Vatrenih. Kovačić se osvrnuo na tu temu u razgovoru za SN, te kazao da ne razumije odakle takve priče.

- Puno je glasina i priča o transfer-listama i otpisivanjima.... Iskreno, ne razumijem odakle dolaze. Realnost mi je ista kao proteklih sezona. Osjećam da me cijene, podržavaju, igram standardno kad sam fit. Mediji rade svoje priče, O.K., ali primjećujem da ta slika nije odraz događaja u stvarnosti - rekao je naš veznjak.

Previsoka cijena

Zatim su isplivali novi navodi, ovaj put iz Italije, s tvrdnjama da se hrvatski reprezentativac u jednom londonskom hotelu sastao sa sportskim direktorom Milana Paolom Maldinijem. Navodno se Kovačić otvoreno ponudio Rossonerima jer ne planira ostati na Stamford Bridgeu i iduće sezone, pisao je Planet Milan.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Dakle, teško je razdvojiti provjerene informacije od glasina, ali jedna destinacija sigurno nije među opcijama. Bayern München unazad nekoliko dana počeo se spominjati u kontekstu transfera, a upućeni insajder Florian Plettenberg tvrdi da Bavarci nemaju namjeru dovesti Kovačića, a imaju dva čvrsta razloga zašto.

"Mateo Kovačić u ovom trenutku nije meta Bayerna. Smatraju ga preskupim, a na toj poziciji već imaju mnogo igrača", napisao je Plettenberg na svom Twitter profilu, istovremeno kazavši da ni engleski reprezentativac Declan Rice zasad nije na radaru Nijemaca.

Koliku bi odštetu Chelsea tražio za Kovačića? Plettenberg ne govori o cijeni, izuzevši to da je previsoka. Prema Transfermarktu, hrvatski veznjak vrijedi 40 milijuna eura, za vjerovati je da bi se iznos odštete kretao oko te cifre.

Alternativna opcija

I dok Nijemci pobijaju interes Bayerna, Englezi pišu da bi još jedan velikan mogao vidjeti interes u Kovačićevim sposobnostima. Pozivajući se na vlastite izore, Football London tvrdi da Liverpool u našem Vatrenom vidi alternativnu opciju u slučaju da ne uspije dovesti Masona Mounta.

image
DARREN STAPLES Afp

Kažu, "hrvatski reprezentativac suočava se sa sve neizvjesnijom budućnosti na Stamford Bridgeu" i predložen je Redsima kao profil koji bi odgovarao momčadi Jurgena Kloppa. Chelsea za Mounta traži između oko 60 milijuna eura, a klubu s Anfielda to je previsok iznos. Situaciju je prokomentirao i bivši reprezentativac Engleske Glen Johnson.

- Mislim da bi Kovačić dobro odgovarao Liverpoolu. Bio bi par svježih nogu koji može podići energiju. Klopp voli njegov način nogometa, a interes mnogih klubova dokazuje da je Kovačić podcijenjen u Chelseaju. Mnogo je bolji s loptom nego što ljudi pripisuju - rekao je Johnson, koji je nekoć nastupao i za Chelsea i za Liverpool.

Posljednji glas o našem reprezentativcu iz tabora Chelseaja izašao je nakon pobjede nad Leicesterom sredinom ožujka. Kovačić je tada nosio kapetansku traku postigao pogodak u 3:1 pobjedi Bluesa.

- On je fantastičan dečko, sviđa mi se. Odlučan je, ima karakter i hrabrost, te je spreman preuzeti odgovornost u tijesnim situacijama. Važan je igrač za nas - rekao je trener Graham Potter.

Linker
19. travanj 2024 10:34