ANDREW COWIE Dppi Via Afp
POTRAGA ZA BRANIČEM

Bayern zainteresiran za stopera Manchester Uniteda, sprema li se rat s Realom?

Francuz je zadržao duboku privrženost prema Kraljevskome klubu, održavajući jaku vezu s igračima
Piše: Emanuel KnjazObjavljeno: 27. prosinac 2023. 20:01

Raphaël Varane ove se sezone bori za minutažu na Old Traffordu. Francuski stoper startao je za Crvene vragove u samo pet utakmica Premier lige. Harry Maguire, Victor Lindelof i Johnny Evans bili su odabranici Erika ten Haga ispred 30-godišnjaka.

To je dovelo do glasina da bi Varane mogao napustiti klub. Najviše se spominju interesi Saudijske Arabije i bivšeg kluba Real Madrida, gdje bi potencijalno mogao zamijeniti ozlijeđenog Davida Alabu.

image

Raphael Varane i Erling Haaland

GLYN KIRK Afp

Španjolski list Sport tvrdi da je Bayern sada ušao u utrku.

Bavarci imaju vlastitih problema s ozljedama i trebat će im širi kadar u obrani jer Kim Min-jae i Noussair Mazraoui odlaze kako bi sudjelovali na Azijskom i Afričkom kupu nacija.

Sportski direktor Christoph Freund već je potvrdio da će klub krenuti u potragu za braničem u siječnju, a Sport tvrdi da je spreman platiti oko 20 milijuna eura (17,3 milijuna funti) za Varanea.

Varane je ranije izjavio da će karijeru završiti u Real Madridu, Manchester Unitedu ili Lensu, gdje je i započeo karijeru.

image

Raphael Varane u dresu Real Madrida, 2021.

DAX IMAGES Nurphoto Via Afp

Francuz je zadržao duboku privrženost prema Kraljevskome klubu, održavajući jaku vezu s igračima i menadžerima s kojima je radio, pa čak i svoju kuću tamo.

Međutim, nije bilo kontakta između kluba i igrača oko prelaska za nadolazeći siječanjski prijelazni rok.

Smatra se da Varane nije za promjenu kluba usred sezone, ali zna da se njegova trenutna situacija u Manchester Unitedu ne može produžiti na više od jedne sezone.

Varane se pridružio Unitedu za Real Madrid u ljeto 2021. i formirao sjajno partnerstvo s Lisandrom Martinezom prošle sezone. Međutim, budući da je Martinez propustio većinu utakmica ove sezone zbog ozljede, Ten Hag nije ostao uz Francuza koji je pao na četvrti ili peti izbor tijekom prvih mjeseci sezone.

Linker
17. svibanj 2024 21:31