DAVID DAVIES/PA IMAGES/PROFIMEDIA
TEŠKA VEČER ZA VATRENOG

‘Bila je to noćna mora Joška Gvardiola, ovo će htjeti čim prije zaboraviti. Izgleda kao da osjeća pritisak...‘

City je upisao poraz, a u utakmici s Aston Villom nije se proslavio ni hrvatski reprezentativac
Piše: SN, HinaObjavljeno: 07. prosinac 2023. 08:35

Nogometaši Aston Ville zasluženo su pred svojim navijačima svladali Manchester City 1:0 u ogledu 15. kola engleske Premier lige.

Novu lošu i beskrvnu utakmicu odigrao je aktualni engleski prvak koji je nakon ovog poraza skliznuo na četvrto mjesto ljestvice. Preskočila ga je upravo Aston Villa koja ima dva boda više od sastava Josepa Guardiole. Manchester City, pak, za prvim Arsenalom ima zaostatak od čak šest bodova.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Jamajčanin Leon Bailey u 74. minuti. Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol odigrao je cijelu utakmicu za Manchester City, dok je Mateo Kovačić u igru ušao u 68. minuti.

- Pobijedila je bolja momčad. Aston Villa je bila bolja od nas. Mučili smo se s realizacijom nekih procesa, a bilo je i stvarno teško jer su fizički jaka momčad i sposobni su kontrolirati mnoge aspekte. To je razlog zašto su tu gdje jesu. Igraju dobar nogomet, a mi to ovoga puta nismo učinili. Moja je dužnost i moj posao pronaći način da se vratimo. Ponekad igramo dobro, ponekad ne, ali uvijek smo uspijevali pronaći način - komentirao je Pep Guardiola nakon utakmice.

Većina igrača Cityja odigrala je u srijedu utakmicu ispod očekivanja, a kod pogotka Baileyja nije se proslavio ni hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol.

>>> POGODAK POGLEDAJTE OVDJE

Manchester Evening News kao najboljeg pojedinca iz redova Građana ocijenio je vratara Edersona dodijelivši mu ocjenu sedam te istaknuvši da je imao nekoliko sjajnih obrana. S druge strane, Gvardiol je s četvorkom, uz Silvu koji je dobio istu ocjenu, bio, prema ovom mediju, najslabija karika Manchester Cityja.

- Imao je tešku noć protiv Baileyja u kojoj ga je lukavo krilo češće pobjeđivalo - stoji u opisu Vatrenog.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Goal.com je pak Vatrenog stavio među najbolje pojedince iz redova Cityja te su mu dali 6/10.

- Spriječio je pogodak kada je zaustavio Yourija Tielemansa u prvom dijelu, ali tek nakon što je poklonio loptu. Nastavio je s odvažnim blokovima i činilo se da uživa u tempu igre - piše Goal.com koji kao najgoreg na travnjaku ističe Erlinga Haalanda. Norveškom napadaču dodijelili su ocjenu 2/10, a u naslovu su se čak i pitali: "Je li netko vidio Haalanda?"

Cityxtra Gvardiolu je dao 4.5 napisavši da se "dobro snalazio s loptom kad je imao vremena, iako je bio malo klimaviji pod pritiskom. Uglavnom je branio napade od Baileyja, ali ga je izgubio kod pogotka".

Manchester City News bio je oštriji prema hrvatskom reprezentativcu. Iz ovog su medija zaključili da je Joško imao večer koju će "htjeti čim prije zaboraviti." Naslov njihovog teksta bio je "Čovjek od 130 tisuća funti tjedno imao je noćnu moru protiv Ville", dodali su i da je bio "stvarno loš, ponekad pozicijski posvuda te da je izgledao kao da mu nije ugodno dok pokušava obuzdati Baileyja". Nije Joško jedini bio na njihovom udaru budući da u istom tekstu stoji zaključak po kojem je City kao kolektiv bio loš u defenzivi. Ne samo u ovoj utakmici, već posljednjih tjedana, no dodaje se kako se "Gvardiol uvjerljivo najviše mučio".

"Gvardiol je igrač s ogromnim potencijalom i očito će biti dobar, ali u ovom trenutku izgleda kao da osjeća pritisak učeći poziciju na kojoj nema previše iskustva", završetak je teksta u nešto svjetlijem tonu.

Linker
21. travanj 2024 13:06